Puurs kent alleen in eerste set problemen

Mannen volleybal

BR> eerste nationaal

Puurs3

Menen1

PUURS -

Een onzeker en met te veel ontzag gestart Puurs moest de eerste set aan Menen laten. Wanneer Van Huffel en vooral Grobelny in de tweede set steeds bleker gingen acteren profiteerden de Duveltjes daarvan om de stand gelijk te brengen. Puurs groeide naarmate de tijd verstreek en kon ook de derde beurt dankzij een sterk blokkerende De Picker binnenhalen. In de vierde herneming leek Menen op weg naar een tiebreak (3-10). De inbreng van Lemoine ten nadele van setter Cornelis deed het tij keren. Bij 23-23 hingen de bordjes gelijk waarna Radu Puurs over de streep trok.

Setstanden:

18-25, 25-17, 25-21, 25-23.

Oud-Turnhout 0

Eisden/Maasmechelen 3

OUD-TURNHOUT -

Na de goede prestatie tegen Puurs vorige week schoot Oud-Turnhout duidelijk te kort tegen een completer en foutloos spelend Eisden/Maasmechelen. Onder impuls van setter Bjorn Hilven maakten de Limburgers tot driemaal toe het verschil in de prille aanvangsfase van de set. Kon Oud-Turnhout in de eerste set de schade nog enigszins beperken, in de tweede stak Eisden zowaar nog een tandje bij. De Kempenaars trachtten krampachtig de bakens te verzetten doch resulteerde in tal van opslagmissers en zwakke recepties waardoor ook Van Dooren nooit zijn niveau van vorige week kon halen.

Setstanden:

20-25, 15-25, 17-25.

Kapellen1

Herenthout3

KAPELLEN -

Geen vuiltje aan de lucht in de openingsset, waarin Kapellen vlot afstand nam van zijn gasten. Ook in de tweede beurt liep het voor de thuisploeg op wieltjes tot 24-22 en dan sloeg Kapellen zichzelf knock-out. De duidelijk nog niet helemaal ingepaste setter Switsers ging te voorspelbaar acteren. Ook zijn collega's gedroegen zich zenuwachtig en verkrampt. Een collectief sterk en gemotiveerd Herenthout nam de partij gretig over. Kapellen kon in de derde en vierde beurt nog wel gelijke tred houden, maar op de beslissende momenten maakte een gebrek aan vertrouwen het verschil.

Setstanden:

25-20, 25-27, 24-26, 23-25.

Kruibeke3

Eupen-Kettenis0

KRUIBEKE -

Kruibeke zette tegen een weliswaar niet erg overtuigend Eupen een bijna perfecte prestatie neer. De wedstrijd begon nochtans erg gelijkopgaand en pas tegen het einde van de set kon een wilskrachtig en aan hoog tempo volleyballend Kruibeke de kloof slaan. In de tweede beurt moest Eupen reeds vrij vroeg de rol lossen. Idem in de derde beurt waarin Kruibeke vlot naar 17-10 stevende. Onder impuls van Embrechts en Denijs speelde Kruibeke nadien perfect het side-out spelletje.

Setstanden:

25-23, 25-14, 25-18.

Nu in het nieuws