C02 S07 Jeugdwielrennen

Print
Elite en beloften Overmere
BR>OVERMERE - Reeds in de eerste vijf kilometers vormde zich een kopgroep van 16 renners die de rest van de koers voorop zouden rijden. Bij de leiders vielen Marc Bracke, Iwan Caethoven en Luc Dierickx nog weg. In de finale bleven ze nog met twaalf over. Uit die groep sprongen Jurgen De Winne en Johan De Proft in het zicht van de laatste tien kilometer weg. Enkel Richard De Ridder kreeg de kloof nog dicht. In een spurt met drie haalde Johan De Proft zijn tweede zege van het seizoen.
Elite en beloften Klein-Sinaai
KLEIN-SINAAI - De 52 deelnemers maakten er een schitterend en vooral spannend kijkstuk van. Na een hele reeks pogingen vormde zich een kopgroep van drie met Hoskens in gezelschap van Mathieu Bogaert en Werner Wuyts. Dit trio kreeg in de laatste vijf kilometer nog drie achtervolgers bij zich. Johan De Proft probeerde nog weg te raken, maar werd gecounterd door Mathieu Bogaert die het haalde voor Steven Bogaert, Steve De Maeseneer, Werner Wuyts, Gino Hoskens en De Proft.
Juniores Oudegem
OUDEGEM - De beslissing viel reeds na twintig kilometer toen de Nederlander Oosterbosch, Jan Geerts, Joeri Meyen, Bernd De Bruyn, Barry Diependaele, Steven De Landtsheer en Frank Van Kuik. Deze groep pakte snel dertig seconden, maar even over halfwedstrijd naderde het peloton tot minder dan 100 meter. De leiders trokken het tempo weer op maar op twintig kilometer van de streep konden Joerie Heyrman en Jeffrey Pirson de kloof toch dichten. De 9 leiders braken meteen in 2 stukken. In de eerste groep sprongen Frank Van Kuik en Jan Geerts nog weg. Oosterbosch spurtte zich derde voor De Landtsheer en Diependaele.
Juniores Melsele
MELSELE - Het afsluitende criterium van de Melseelse kermisweek werd halfwedstrijd boeiend toen Tim Van Nuffel, Kevin Van Raemdonck en Tony Goossens in de aanval gingen. Gert Delcroix en Timmy De Boes pikten enkele ronden verder aan. Toen Goossens ten val kwam bleven ze nog met vier over. Even later kwamen daar Wim Van San, Jeroen Proost, Michael Van de Casteele, Joerie Heyrman en Barry Diependaele bij. In de laatste tien kilometer brak de kopgroep nog in twee stukken en waren er vier leiders. In de spurt bleek Gert Delcroix de snelste voor Van Raemdonck, Proost en Van Nuffel. Diependaele was de snelste achtervolger voor Van de Casteele.
Juniores Ramsel
RAMSEL - Het werd een ware afvallingswedstrijd in Ramsel waar na 20 kilometer wedstrijd het scenario in de juiste plooi lag met een vlucht van acht renners. De voorsprong steeg stelselmatig omdat het peloton verbrokkelde. Bij de acht ging het in de finale erg zenuwachtig aan toe en daarom trokken Philip Peeters en Kurt Verholen er vanonder. In de laatste kilometer nam Kurt Verholen het zekere voor het onzekere en liet zijn metgezel netjes achter zich. Philip Peeters werd tweede voor Jan Henderickx en Glen Huysmans.
Nieuwelingen Nieuwkerken
NIEUWKERKEN - Een vlucht met Kevin Van den Langenbergh en Tom Acke kende geen succes want Acke reed lek. In de laatste vijf kilometer raakten dan zes renners definitief weg. Thijs Van den Bossche spurtte het snelst voor Wesly Van Durme, Nick Schuermans, Kristof Janssens, Olivier Huysveld en Peter Van Bockhaven. De Let Ansoms, die achtste werd, pakte de eindzege in de Giant Cup.
Nieuwelingen Waasmunster
WAASMUNSTER - Even voor halfwedstrijd was er een ontsnapping van de Nederlander Wesseling. Casper Rotsaert, Jörn Van der Seypen en alweer Kenny Latomme sloten aan. Diezelfde Latomme ging uit die groep weg en reed solo voor de rest uit. Op tien kilometer van het einde had hij zelfs vijftig seconden voorsprong, maar alles kwam uiteindelijk toch nog samen. Pieter Van den Steen toonde zich de snelste in die spurt voor Nicky Cocquyt, Bert Demeulemeester en Dario Di Dio.
Nieuwelingen Sint-Lenaarts
SINT-LENAARTS - Gert Vervoort gaf in de derde ronde al de aanzet voor de beslissende ontsnapping. Half koers kreeg hij het gezelschap van Ronny Lepouttre, Tom Vekemans, Jan Van Koeveringe en Jef Van Dijck. In het peloton bleef het niet rustig, zodat zes achtervolgers aansluiting kregen. Ben Koks, Paul De Jonghe, Andy Leyten, Sven Vervloet, Kevin Raes en Philippe Van Opstal kwamen mee vooraan. Die elf mochten spurten voor de zege. Het werd spannend, maar de snelle Kevin Raes bleef toch gemakkelijk baas van Sven Vervloet.
Veldrijden Nieuwelingen en juniores Brasschaat
BRASSCHAAT - Zowel bij de nieuwelingen als bij de juniores was het na één ronde al bijna duidelijk wie de overwinning op zak zou steken. Jorn Van der Veken dook het eerst in het veld en nam al snel voorsprong op Wesley Chantrain en Wesley Van der Linden. Chantrain verdween in de voorlaatste ronde met een lekke band. Van der Veken werd niet meer bedreigd. Jef De Boeck toonde zich heer en meester bij de nieuwelingen. Daar kwam Kevin Pauwels in de eerste ronde ten val, maar die kon de schade herstellen en nog knap tweede eindigen.
Veldrijden Elite zonder contract Brasschaat
BRASSCHAAT - Rudi Van de Sompel was het snelst weg. Paul Van Loon, Eddy Van Bouwel en Wim Jacobs volgden in zijn spoor. Rudi zag dat Peter Willemsens slecht gestart was en deed er alles aan om een kleine voorsprong uit te bouwen. Het duurde echter niet lang of Willemsens kwam mee vooraan. Hij bleef tot in de voorlaatste ronde bij Van de Sompel. Dan vond hij het welletjes en trok dan alleen naar zijn eerste zege van het seizoen. Van de Sompel werd tweede voor Paul Van Loon die een uitstekende wedstrijd reed.

.

Nu in het nieuws