D05 ZONDAGAVOND (aanvull (Copy)

Print
f Bruno Versavel nu met voet in het gips
BR>GEEL - Het zit Bruno Versavel niet mee. Na het verwijderen zaterdagavond van het gipsverband aan zijn hand, werd nu zijn voet gespalkt. Versavel verzwikte zijn voet diep in de tweede helft van de match tegen Standard en moest worden afgevoerd. "In tegenstelling tot mijn hand hoorde ik niets kraken. Röntgenfoto's wezen uit dat de banden van de bovenvoet licht gescheurd zijn. Ik zit tot woensdag in het gips maar mag pas volgende maa,ndag de training hernemen", zei Versavel gisterenavond.
Ook Marc Janssen jammerde over een voetblessure. Hij verstuikte zijn grote teen. Bjorn Smits is geschorst voor de uitwedstrijd tegen Germinal Beerschot. De Joegoslavische tester Stoikovic werd doorgestuurd.
f Overgang Sumiala springt af
AALST - De overgang van de Fin Sumiala, die in een vorig voetballeven nog actief was bij Lokeren en in Nederland onder meer voor Nec en Twente speelde, gaat niet door. Van Den Bossche kloeg van pijn aan de ligamenten van de knie. Thiebaut kreeg een pijnlijke tik op zijn grote teen.
f Spierscheur voor Ivica Dragutinovic
GENT - AA Gent zal Ivica Dragutinovic wellicht voor enkele weken moeten missen. De linkerflankspeler ondergaat vandaag een echografie om de ernst van de blessure vast te stellen maar naar alle waarschijnlijkheid is er sprake van een spierscheur in de bil. Cédric Carrez speelde negentig minuten met de invallers en is dus beschikbaar tegen Beveren.
f Bevredigend wederoptreden van Dago
LOKEREN - Na een maandenlange afwezigheid wegens een knieblessure deed de 23-jarige Ivoriaanse spits Charles Dago vrijdag een bevredigend wederoptreden met de invallers. Hij speelde één helft mee en was één van de betere spelers. Halfweg werd hij vervangen door Nikcevic, die alle Lokerse treffers voor zijn rekening nam.
Georges Leekens had voor gisterenmorgen (9u) een hersteltraining voorzien. Vonasek, die tijdens de opwarming een verrekking in de enkel opliep, moet enkele dagen rusten. Penicka en Nikcevic hadden eveneens wat last aan de enkel en kregen verzorging. Vandaag krijgen de spelers vrij.
f Tokene zeven matchen geschorst
CHARLEROI - Charleroi-speler Bertin Tokene, aan wie het Sportcomité vorige week een schorsing van zeven speeldagen oplegde naar aanleiding van een dubbele kopstoot tegen Harelbeke, incasseerde nu ook zijn derde gele kaart. Hij verdwijnt voor lange tijd van het toneel.
f Westerlo is kwaad op Beveren
WESTERLO - In Westerlo is men niet te spreken over de manier waarop Beveren erin slaagde de wedstrijd van afgelopen zaterdag uit te stellen. "Dit ruikt naar manipulatie", zegt manager Wijnants. "Door de frats wordt de schorsing van Mario Verheyen verschoven naar zondag. Dat houdt in dat we tegen SK Lierse zowel Verheyen als Schaessens niet kunnen opstellen. Ik ga met trainer Ceulemans eerst overleggen, maar ik wil de Voetbalbond vragen de schorsing van Verheyen op te schorten."
f Dalibor Mitrovic deze week nog niet in Westerlo
WESTERLO - Westerlo en Club Brugge geraken het maar niet eens over het huurcontract van Dalibor Mitrovic. Beide partijen besloten de zaak enkele dagen te laten rusten. "We willen Mitrovic dit seizoen lenen met een optie voor volgend seizoen, maar Club Brugge is blijkbaar niet te vinden voor deze formule", zegt manager Wijnants.
f Derde geel voor De Vleeschauwer
MOESKROEN - Koen De Vleeschauwer liep zaterdagavond tegen zijn derde geel karton. De mandekker is er op Genk niet bij. Het herstelproces van Van Durme, die aan de laterale knieband werd geopereerd verloopt moeizaam. Water in de knie verplicht hem de fietstraining te onderbreken.
f Blessure voor Mladen Rudonja
SINT-TRUIDEN - De Sloveense international, Mladen Rudonja, verzaakte zondagmorgen aan de training. Rudi had in de eerste helft tegen Aalst een trap op de rechterenkel gekregen en kreeg een bandage aangemeten door kinesist Schiemsky. Vandaag gaat Rudonja naar het Trudoziekenhuis om een radiografie te laten maken van zijn gekwetste enkel. Daarna zal de medische staf een juiste diagnose stellen.
f Jerry Poorters mag ziekenhuis verlaten
LIER - Jerry Poorters mag vandaag het ziekenhuis verlaten. De verdediger liep vorige week met de Belgische beloften een scheenbeenbreuk op en blijft zo'n zes maanden onbeschikbaar. Ook Spiteri en Huistra staan nog steeds op het medische lijstje van de Pallieters. In het vooruitzicht van de Europese opdracht tegen Zürich wordt vandaag en morgen nog tweemaal getraind. Enkel bij extreme hitte wordt de namiddagsessie geschrapt.
f Hulshoff met elf Belgen
SINT-TRUIDEN - Door de vele blessures moest Barry Hulshoff met elf Belgen naar Staaien. "En dat gaat ook. Hebben we vanavond kunnen zien. De eerste twintig minuten werden we overrompeld. Vooral op het middenveld. Daarom heb ik Sammy Van den Bossche van de achterhoede naar voor geschoven in de zone van Teppers. Arts moest een plaats achteruit om Rudonja te controleren. Daarna is de match gekanteld. Met dank aan doelman Van Steenberghe die ons in de wedstrijd hield. We zijn dan beginnen te groeien met het gekende gevolg."

.

Nu in het nieuws