"Collectief falen, dat kan niet"

Print
Yvan De Corte zit met moeilijke taak in Turnhout Pierre Drouguet te doen vergeten
BR>TURNHOUT - Dat zogenaamd haalbare kaarten in tweede klasse alleen op papier bestaan, bewees de onverwachte thuisnederlaag van KFC Turnhout tegen Maasland erg duidelijk. De volgende 'haalbare kaart' heet Deinze, vorig jaar slechts via de eindronde met de derdeklassers met de hakken over de sloot, en nu reeds in puntennood.
Deinze - Turnhout
"Ik weet zeer weinig zinnigs over Deinze te vertellen", aldus de nieuwe Turnhoutse goalie Yvan De Corte. "Maar ik ben er zeker van dat het weer een moeilijke wedstrijd zal worden. Het grote verschil tussen eerste en tweede klasse is dat in tweede de ploegen veel meer aan elkaar gewaagd zijn.
In tweede kan iedereen van iedereen winnen. In eerste heb je een paar topploegen en dan de rest. Toch kan het misschien voor ons een voordeel zijn dat Deinze absoluut moet winnen."
De 28-jarige Yvan De Corte verdiende zijn strepen bij Antwerp, Helmond Sport, opnieuw Antwerp en tenslotte KV Oostende, ploeg waarmee hij vorig jaar uit eerste klasse degradeerde. Toen hij einde contract was, kwamen Roeselare en Turnhout in beeld.

Ambitie


"Ik koos voor Turnhout uit praktische overwegingen. Deurne ligt nu eenmaal niet zo ver als Roeselare en deels ook omdat Turnhout toch een ploeg met ambitie is.
Ik geloof wel dat het nodige talent aanwezig is om op een plaats bij de eerste vijf en dus op een eindrondeticket te kunnen mikken. Voorwaarde is wel dat we collectief een sterk seizoen spelen.
Als er één of twee spelers een mindere dag hebben, dan moet de ploeg dat nog kunnen opvangen. Maar als we collectief falen, zoals tegen Maasland, ja, dan kan het niet."
Yvan De Corte staat voor de niet geringe opdracht een klassedoelman als Pierre Drouguet te doen vergeten. "In het begin was het voor mij als voor de verdediging een beetje zoeken en tasten, maar ik denk wel dat het stilaan begint te kloppen. Bij aanvang van het seizoen kende ik hier niemand, maar de aanpassing verliep bijzonder vlot. Ik voel me hier al ingeburgerd."

.

Nu in het nieuws