"Nu moeten we bevestigen"

Kapellen - Dessel

R.N.

BR>

DESSEL -

"

I'm going home

", monkelde Colin Andrews vorige zondag, toen de wedstrijd op Kapellen al even ter sprake kwam. Van '96 tot '98 was de Antwerpse Engelsman trainer van de club die Dessel morgen partij geeft.

Ook voor linkerflankspeler Gerd Heylen is het een duel met een bijzonder cachet. Hij was vorig seizoen nog lid van Kapellen, al speelde hij er maar acht competitiematchen.

"Het was een waar pechseizoen voor mij, want ik sukkelde van de ene blessure in de andere", herinnert hij zich. "Kapellen vocht tot de laatste speeldag voor het behoud en nu lijkt dat niet anders te zullen zijn.

Er langer blijven had weinig zin, omdat de zaken er op sportief vlak niet op zouden verbeteren. Toen Dessel me een aanbod deed, wou ik dat in geen geval laten schieten. Het leek me zelfs een verstandige keuze."

Muur

"Wat nu de wedstrijd van morgen betreft, die mogen we niet met een euforisch gevoel aanvatten. We moeten voorzichtig en geconcentreerd beginnen en mogen ons niet laten vangen.

Met één op negen en een 5-0 nederlaag in de maag gaat de thuisploeg de deur zeker niet openzetten voor ons. Ik veronderstel dat we op een muur zullen botsen en dat Kapellen in de eerste plaats zal proberen de nul te houden. Tegelijk zal het speculeren op de tegenaanval.

Toch moet een driepunter voor ons mogelijk zijn. Een makkelijke opgave wordt het evenwel absoluut niet. We moeten trachten voort te bouwen op onze tweede helft in Roeselare.

De wedstrijd tegen Denderleeuw, onze slechtste van de drie, moeten we vergeten. We moeten nu tonen dat Dessel kan voetballen en bewijzen dat onze prestatie in Roeselare geen toeval was.

Bevestigen, dat is het sleutelwoord. Misschien kan ik ertoe bijdragen met een doelpunt zoals tegen Denderleeuw, ook al scoor ik doorgaans heel weinig. Het voornaamste is dat ik Kapellen morgen met een heerlijk gevoel kan verlaten."

Nu in het nieuws