"We hebben niets te verliezen"

RC Gent - Hoogstraten

H.C.

BR>

HOOGSTRATEN -

HVV wou eens graag, én voor de fans én voor zichzelf, andere lucht opsnuiven. Daarom koos de club bewust voor een overstapje naar de A-reeks.

Racing Mechelen en Schoten even buiten beschouwing gelaten werd het een kennismaking met een sliert illustere onbekenden dus. Het houdt Stef Huygen niet weg van een eigen kijk op de waardeverhoudingen.

"De A-reeks van derde klasse voetbalde ook in het verleden niet aan de andere kant van de wereld. Beschouw in dat gezelschap Racing Gent maar als een vaste waarde. Het wordt een lastige uitstap. En dat zal meer dan waarschijnlijk ook volgende week het geval zijn."

Twee keer uit

Voor hen die het vergeten hadden, Hoogstraten gaat inderdaad twee keer na elkaar op stap. Morgen Racing Gent, op de derde speeldag Schoten. Trainer Eddy Van De Ven was zondag ooggetuige van de wedstrijd Union - Racing Gent (2-0).

"Bitter weinig waardeverschil. Het kloofje kwam vrij laat tot stand, werd dan nog nadrukkelijk in het leven geroepen door een uitsluiting. Laat het me zo zeggen, het Racing Gent van zondag toonde zich een stuk sterker dan het Racing Mechelen dat wij twee dagen voordien in de ogen keken.

Maar waarom zouden we daar nu al klamme handen aan overhouden? Als vertrouwen een betrouwbare barometer betekent, staan we er goed voor."

Van de HVV-strategie maakt Eddy Van De Ven geen geheim. "Een puntendeling buitenshuis oogt lang niet kwaad. Maar ik ga bij voorkeur voor een driepunter, ook dus op vreemde grond. Er valt veel meer te winnen dan te verliezen. Punten én reputatie."

Nu in het nieuws