"Beetje anders dan anders"

Witgoor - Zwarte Leeuw

BR>

RIJKEVORSEL -

Zaterdag hieven ze beiden het glas, wensten ze elkaar alle succes toe. Zwarte Leeuw had net voordien Vigor Beringen geklopt, Witgoor was op vrijdag met de volle pot aan de haal gegaan bij FC Beringen.

Kortom, Roger Kemland én Herman Fransen lachten al hun tanden bloot. Roger uit Rijkevorsel en Herman uit Sint-Lenaarts. Streekgenoten, in een vroeger voetballeven ploegmaats bij KFC Turnhout, als trainer niet zelden met een onderlinge confrontatie op schoot.

Of dat alles nu, wat morgen betreft, verwijst naar een duel op het scherp van de snede? "Neen, helemaal niet. Geen aflapperij tussen Herman en mij. Dat de beste moge winnen.

Natuurlijk mag die beste Zwarte Leeuw heten. Want, vriendschap of niet, geschenken zijn er nergens mee gemoeid. Zo denk ik er over. En vermoedelijk redeneert Witgoor ook zo."

Sentiment

Roger Kemland zit al lang genoeg in het vak om zonder plankenkoorts de trip naar Witgoor in de ogen te kijken. "Als wedstrijd één uit een lange rij, al bij al toch een beetje anders dan anders. Al was het maar om de vele sentimenten die er aan vasthangen."

Rijkevorsel houdt het bij een ongewijzigde kern. Niet zo ongewoon natuurlijk, rekening gehouden met het succes van de openingsdag. Maar het is blijkbaar ook nog te vroeg voor een terugkeer van (topschutter) Marc Adriaensen.

Om van Dimitri Henrard en Ben Bolckmans nog maar te zwijgen. Roger Kemland zwijgt als vermoord als we hengelen naar een gokje. Misschien wil Zwarte Leeuw wel niet in zijn kaarten laten kijken.

Nu in het nieuws