"Mol moet nog groeien"

Pas na match tegen Wuustwezel wil men bij SV Mol eerste balans opmaken

Annelies Frederickx

BR>

MOL -

Op de derde speeldag in eerste provinciale staat er met de match Wuustwezel - SV Mol een regelrechte topper op het programma. De twee ploegen bleven tot nog toe ongeslagen en dit wordt dus een eerste grote krachtmeting. De winnaar blijft alvast zeker aan de leiding.

Wuustwezel - SV Mol

SV Mol staat na twee speeldagen dus mee aan de leiding met het maximum van de punten, maar daar kijkt niemand van op. Als

degradant

wordt er veel van een ploeg verwacht en de blauw-witten lossen die verwachtingen in. Toch moeten er bij de thuismatch tegen Sparta enkele kanttekeningen gemaakt worden en dat beseft ook Huub Stokmans.

"Dat was zeker geen goede wedstrijd", geeft de Nederlandse verdediger toe. "Maar als je slecht speelt en toch kan winnen, is dat altijd mooi meegenomen. Die zes op zes voelt lekker aan, maar we kunnen pas na de wedstrijd van zondag een balans opmaken.

Voor de match tegen Wuustwezel moeten we zeker niet bang zijn. We weten wat ons te doen staat. In de eerste plaats willen we laten zien dat we bij die kopploegen thuishoren.

Daarnaast willen we natuurlijk ook eerherstel na de mindere match van vorige zondag. In deze reeks is geen enkele wedstrijd gemakkelijk en moet iedereen er voor 100 procent tegenaan gaan. Met kracht en werklust ben je al halfweg en de rest komt dan vaak vanzelf."

Ervaring

In het tussenseizoen gonste het van de transferberichten over Huub Stokmans, maar de Eindhovenaar besliste toch om in Mol te blijven. "Daar heb ik zeker nog geen spijt van.

Ik merk nu dat ik door mijn ervaring mijn steentje kan bijdragen tot de ploeg. Er zit nog meer in dit elftal, maar we moeten nog groeien. Tegen goede ploegen spelen we trouwens altijd beter. Zo voelen Patrick Schoofs en ik elkaar perfect aan.

Ik heb heel veel respect voor hem als voetballer en als mens. Doe het maar eens na op die leeftijd. Patrick kan de lijnen uitzetten vanop het middenveld en daarenboven vormt Frank Mertens een betrouwbaar sluitstuk. Wij vormen samen een sterke basis en de rest eromheen moet af en toe gestuurd worden.

Dat probeer ik dan ook samen met Frank te doen van achteruit. Maar iedereen kan duidelijk zien dat er karakter zit in de ploeg. Dat geeft ons ook al een goede basis, want in eerste provinciale kom je met hard werken al heel ver."