"Mijn gestalte is een voordeel"

Print
Bart Foets wacht zware opgave om AC Olen zonder punten naar huis te sturen
BR>MEERHOUT - Meerhout en Olen zijn geen onbekenden voor elkaar. In provinciale speelden ze al regelmatig tegen elkaar. Zondag ontmoeten ze elkaar voor het eerst in bevordering. De uitgangspositie is wel verschillend. Olen heeft zijn eerste buit al binnen. Na de nederlaag van vorige week wil Verbroedering zonder twijfel die vervelende nul uitvegen.
Meerhout - Olen
Aan Bart Foets om voor de nodige doelpunten te zorgen. Op zijn frele schouders rust dit seizoen een zware taak. De voorbije weken stond hij er wel alleen voor omdat Bastiaensen nog steeds in de lappenmand ligt.
"Ik heb wel nooit als diepe spits gespeeld", zegt hij. "Ik speel liever net achter de spitsen of met iemand naast mij. In het begin heb ik mij wel moeten aanpassen aan die nieuwe positie.
Persoonlijk ben ik tevreden over de voorbereiding, maar zondag in Berkenbos had ik het moeilijk. Competitie is toch iets anders", geeft Foetske grif toe.

Evalueren


"In een oefenpartij speel je meer ontspannen. Ik moet zonder twijfel beter kunnen. Pas binnen enkele weken zal blijken of ik bevordering aankan. Voor een evaluatie is het nog veel te vroeg."
De Meerhoutenaar keerde dit seizoen na omzwervingen bij Lommel en Geel terug naar de oude stal. Een bewuste keuze. "Bij Geel kwam ik niet verder dan drie invalbeurten. Trainer en bestuur gaven mij de raad om in een lagere reeks te gaan voetballen. Kwestie van wat ervaring op te doen.
Mijn tengere gestalte is zonder twijfel een handicap, maar daar wordt aan gewerkt. Je kan natuurlijk geen tien kilo bijplakken, maar nu ga ik fitnessen om wat meer body bij te kweken. Mijn kleine gestalte is ook een voordeel. Ik ben snel en erg wendbaar."
Voor hetzelfde geld speelde Foets zondag in het andere kamp mee. Olen was ook geïnteresseerd in zijn diensten. "Praktische redenen hebben de doorslag gegeven. Ik studeer nog in Geel (HIK). In Meerhout kan ik mijn studies beter combineren met voetbal.
Op het einde van het seizoen keer ik normaal terug naar Geel. Eerst moet ik tonen wat ik in mijn mars heb. Hopelijk kunnen we zondag onze eerste zege behalen.
Ik pronostikeer een kleine overwinning. Volgens mij gaat het zeker een leuke wedstrijd worden. Olen zal zeker op haar elan doorgaan en wij willen elke partij winnen."

.

Nu in het nieuws