"Openingszege is serieuze opsteker"

Print
Witgoor - Zwarte Leeuw
BR>DESSEL - Met twee schoten op de lat was Marc Van Steenbergen (26) in Beringen de voorbode van de ommekeer die Witgoor op de valreep aan een onverwachte openingszege hielp. De opdracht van morgen acht hij nog een stuk lastiger.
"Zwarte Leeuw is voor mij één van de titelkandidaten", zegt hij. "De winst van de Leeuwen tegen een andere favoriet, Vigor Beringen, onderstreept hun ambitie.
Wij hebben het voordeel dat we de partij rustig en ontspannen kunnen aanpakken. Hadden we in Beringen verloren, dan zou er meer druk op de ketel staan. We beseffen nochtans hoe dan ook dat het elke week knokken wordt.
Het is heel jammer dat we net nu Guy Fransen moeten missen. Hij is lange tijd één van de sterkhouders van de Leeuwen geweest en kent vierde klasse als niet één. Zijn uitvallen betekent een serieuze aderlating. Toch hebben we goede moed voor morgen. Een puntendeling zou zeker een fraai resultaat zijn."

Geen spits meer


Als nieuwkomer heeft Marc het niet onder de markt om aan het vierdeklassevoetbal te wennen. "Het verschil met tweede provinciale - op één seizoen bij de uefa's van Geel na kwam ik altijd voor Zwaneven uit - is aanzienlijk.
Het tempo ligt heel wat hoger en de duels zijn feller en harder. Bovendien speel ik nu op een ongewone plaats: linkshalf. Vroeger was ik altijd diepe spits. Zo scoorde ik in de twee vorige seizoenen samen welgeteld 35 keer.
Maar ik offer me graag op voor het heil van de ploeg. De sfeer is trouwens uitstekend. Iedereen wil voor elkaar werken. We moéten ook als één blok opereren om ons essentiele doel, het behoud, te bereiken."

.

Nu in het nieuws