"Nul op negen kan absoluut niet"

Print
Veerle - Waaslandia
BR>LAAKDAL - Na twee opeenvolgende nederlagen staat Veerle voor een nieuwe lastige opdracht. De Laakdallers moeten trachten het eveneens puntenloze Waaslandia met lege handen naar huis te sturen. Een eventuele overwinning zou het zelfvertrouwen opkrikken en de formatie van trainer Ludo Belmans opnieuw goede spoor zetten.
Voor deze confrontatie polsten we naar de vooruitzichten van de 21-jarige Jo Baeten, die door voorzitter Dirk Van der Borght als de revelatie van het voorbije seizoen werd bestempeld.
"Voor eigen supporters moeten wij voluit gaan voor de drie punten", stelt Jo, die aan zijn tweede jaar bezig is bij Veerle. Hij woont bij zijn ouders in Averbode, werkt in de nachtshift van de gekende batterijenfabriek in Aarschot, maar vertoeft regelmatig bij zijn vriendin Caroline in Eindhout.
"Ik begon mijn voetbalcarrière als spits in de jeugd bij het plaatselijke Everbeur, een Brabantse derdeprovincialer waar ik als kadet werd weggehaald door Diest. Daar doorliep ik alle jeugdreeksen tot en met de reserven.
Verleden jaar belandde ik in Veerle waar ik na twee matchen in de eerste ploeg naar de bank werd verwezen. Van de huidige trainer Ludo Belmans, die vorige competitie het zinkend schip van zijn voorganger overnam, kreeg ik een nieuwe kans en speelde ik ononderbroken de zeven laatste matchen."

Vertrouwen


"De ploeg draaide op volle toeren en we kwamen slehts één overwinning tekort voor de laatste periodetitel. Onze volledig vernieuwde ploeg moet nu nog groeien. We gingen wel tweemaal de boot in. Maar toch heerst vertrouwen in de groep voor de confrontatie tegen Waaslandia.
Het zal zondag moeten gebeuren. Hoog tijd om onze supporters nog eens te verwennen. Want een 0 op 9 kunnen we ons niet veroorloven of we missen de compleet onze start. En dat zou ons wel eens zuur kunnen opbreken."

.

Nu in het nieuws