"Ik heb mijn doel al bereikt"

Print
Nieuweling Steven Storms streefde naar één overwinning maar heeft er al drie
BR>KEERBERGEN - Steven Storms was zaterdag de beste nieuweling in Zemst-Bos. Het was voor de naar Keerbergen uitgeweken Antwerpenaar al de derde zege van het seizoen. Niet slecht voor een eerstejaars.
Wielrennen
"Ik koers al van mijn dertiende bij de aspiranten, maar in die categorie kon ik nooit winnen", vertelde Steven. "Ik stelde me bij de aanvang van mijn eerste seizoen bij de nieuwelingen één zege tot doel. Dat heb ik nu al ruimschoots overschreden. Ik kan dus niet anders dan uiterst tevreden zijn."
De vijftienjarige Steven begon te koersen toen zijn oudere broer Kevin (19) ermee ophield. "Hij zag het na drie seizoenen niet meer zitten. Ik erfde zijn fiets en reed daarmee mijn eerste wedstrijden. Inmiddels heb ik me wel al een andere aangeschaft", aldus de jonge Demerspurter.
Steven won zijn wedstrijden steeds in de spurt. "Ik ben inderdaad vrij rap aan de streep", gaf hij graag toe. "Maar in het begin van het seizoen had ik nog niet voldoende kracht. Naarmate de competitie vorderde, werd ik sterker. Ik pluk nu de vruchten van mijn bijkomende fitnesstraining thuis in de kelder."

Hobby


Steven stippelde zijn nog jonge loopbaan tot nu toe zelf uit. "Ik heb momenteel geen nood aan begeleiding", klonk het pretentieloos uit de mond van de student electro-technieken aan het Gik in Keerbergen. "Koersen is voor mij trouwens louter een hobby. Het uitoefenen van een favoriete sporttak. Meer niet. Ik maak me helemaal nog geen begoochelingen."
Toch denkt Steven al wel aan volgend seizoen. "Ik droom ervan om me als tweedejaars ook in belangrijke wedstrijden te kunnen tonen. Ik hoop vooral in het provinciaal en nationaal kampioenschap van mij te laten spreken.", klonk het tot slot.

.

Nu in het nieuws