Marc Verschuren stopt nog niet

Wielrennen

W.O.

BR>

ANTWERPEN -

Eind vorig jaar zou Marc Verschuren definitief zijn koersfiets aan de haak hangen, maar ook dit seizoen leverde de wielerbond op de Leestsesteenweg een vergunning af. Op één maand van de sluitingsprijs kijkt de wegkapitein van 't Stoelmakerke tevreden terug op wat zijn slotseizoen had moeten worden.

"Ik was eind '98 inderdaad van plan om ermee te kappen. Op aandringen van velen besloot ik destijds om er toch maar een jaartje bij te doen. En zelf denk ik niet aan inbinden", opende Marc Verschuren zijn verhaal. Zijn besluit om ook na de eeuwwisseling in het peloton te verschijnen geeft als het ware een seizoen zonder zorgen aan.

"Zo zou ik het niet durven stellen. Tijdens de openingsmaanden verliep het minder vlot en was het werken geblazen om het met hoge verwachtingen voorspelde seizoen op te poetsen. Dat het uiteindelijk lukte heeft veel met de instelling bij 't Stoelmakerke te maken. Zelfs wanneer de goede uitslagen niet volgden was er veel plezier te rapen", vervolgde Verschuren.

Afzien geblazen

Omdat niet iedereen zich voor het rondewerk als deze van de Provincie Antwerpen kon vrijmaken was Marc Verschuren begin augustus invaller van dienst. "Het was dikwijls afzien en doorbijten geblazen om het jonge, zeg maar vliegende volk te kunnen volgen. Bovendien stond er op zondag een eigen grote prijs op de kalender, dat werd voor mij de zwaarste uit de reeks. Nooit eerder koerste ik voor eigen volk zo zwak, de reden dat ik me naar bepaalde wedstrijden moet richten", aldus de Mechelse wegkapitein."

Verschuren praat nu opnieuw over stoppen, al wil hij geen beloftes doen. "Het jaar 2000 zal mijn laatste jaar op de weg worden, denk ik toch", besloot Marc.

Nu in het nieuws