Competitie van start in tweede

Basketbal

BR>

LEUVEN -

Morgen ontvangt Leuven Quaregnon in eerste klasse en starten Aarschot, Duvel en Vilvoorde met gemengde ambities in tweede. De Mechelaars moeten het stellen met Pitzemburg. Wellicht is er in het Mechelse heimwee naar het vroegere Racing en zucht de Rupelstreek met de herinnering aan de vrijbuitersrol van Duvel en langer geleden nog van Rubo.

Leeft het basket in de regio Leuven-Mechelen-Rupel en hoeveel uistraling gaat er uit van RBT Antwerpen? Kan het de voortrekkersrol vervullen die bijvoorbeeld Charleroi heeft voor Wallonië?

Fons Terclavers, ex-voorzitter van Leuven en nog actief in de club: "Door omstandigheden zijn we hier meer verbonden met Charleroi, gezien ons samenwerkingsakkoord en zullen ook onze supporters vlotter naar de Walen trekken dan naar Antwerpen. Omdat Racing Antwerpen enkele jaren van het toptoneel verdwenen was, is de uitstraling wat weg. En we zitten natuurlijk ook met onze eigen club, die floreert.

Jef Bogaerts van Willebroek: "Eerlijk gezegd, ligt men er in onze streek niet wakker van. Een enkeling zal al eens een abonnement nemen op RBTA, maar de doorsnee supporter blijft bij zijn eigen club. Ook al gaat het momenteel in onze streek niet zo best. Duvel moet knokken om te overleven; Geranimo verdween zopas; de Nielse clubs, - vroeger zo succesvol-, kampen in provinciale. Pitzemburg en Boom doen inspaningen maar de weg is nog lang. Er moet hier iemand opstaan die de 'clic' kan geven."

Nu in het nieuws