De brigade van Ingrid Hannes is paraat

DUFFEL -

Zaterdag en zondag nemen meer dan 1.200 jongeren deel aan het Belgisch kampioenschap in Oordegem. Wie weet dat het om kadetten en scholieren gaat, verwacht zich aan een demonstratie van de Duffelse Hannes-brigade.

P.M.

BR> De Duffelse trainster heeft dan ook heel wat ijzers in het vuur. Wie houdt bijvoorbeeld haar dochter Mieke Geens van de Belgische titel? De Vlaamse 800 meter-kampioene 'alle categorieën' en EYOD-winnares komt uit op de 400 meter. Geens heeft met haar chrono van 57"46 een voorsprong van anderhalve seconde op Lydia Demaret en Dominique Lumen en bezit bovendien een ijzersterke wedstrijdmentaliteit. Niet te kloppen dus.

Broer Bert staat in de 1.500 meter voor een zware taak. De Belgische veldloopkampioen van de kadetten moet zijn persoonlijk record verbeteren om Tim De Coster het goud te ontfutselen. Ellen Buts en Hans Lamberts starten dan weer in een uitgesproken favorietenrol. Buts moet in de 800 meter rekening houden met Ellen Van Leeuwen en Shanna Major, Lamberts mag in de 3.000 meter Tim De Vilder, Philippe Verleyen en Joerie Van Steelant niet uit het oog verliezen. Nog Duffels succes is te verwachten van Sofie Goossens, die opteert voor de combinatie verspringen en 300 meter horden.

Andere Antwerpse favorieten voor een Belgische titel zijn Xenia Luxem (Olse), twintig seconden voorsprong in de 1.500 meter bij de scholieren, Sarah Mees (Lyra), Kevin Rans (Olse), Audrey Rochtus (WIBO), Ellen De Wit (Lierse) en Dimitri Morales Salvatierra (Atletica).

Nu in het nieuws