"We moeten realistisch zijn"

Trainer Marc Lenaerts beseft dat het tegen Ranst een moeilijke wedstrijd wordt

Geert Fierens - Freddie Koopman

BR>Morgen neemt Nijlen het op tegen Ranst. Twee teams die in het klassement vrij ver van mekaar staan. De trainers blikken dan ook met verschillende verwachtingen naar de wedstrijd vooruit. Terwijl Nijlen-trainer Marc Lenaerts eerder op de vlakte blijft, ziet zijn collega Eddy Dierckx de confrontatie met vertrouwen tegemoet.

Match van de week: Nijlen - Ranst

NIJLEN -

"We gaan er alles aan doen om Ranst van de volle buit te houden", aldus trainer Marc Lenaerts. "Maar we zijn er ons heel goed van bewust dat het niet van een leien dakje zal lopen."

Lenaerts erfde de job over van Cis Bosschaerts en wordt al meteen met een waslijst aan blessures geconfronteerd. "Tegen Wuustwezel miste ik Heuvelmans, Obbels, Belmans, Van Thielen en dan viel Ducheyne tijdens de match nog geblesseerd uit. Dan hou je niet veel valabele krachten meer over."

"De komst van Ranst boezemt me geen angst in maar in de gegeven omstandigheden moet je realist zijn. Ik recupereer misschien Schoofs en Heuvelmans. Maar topfit zijn ze niet. Ranst daarentegen is in de winning mood en komt dan ook met een ijzersterk moreel naar Ophoven afgezakt. Het is een ploeg die boordevol voetballend vermogen steekt."

"Met een voorlijn om U tegen te zeggen. Plompen, Van Der Put, Pellegroms. Dat zijn namen die klinken als een klok. En daarachter een soliede verdediging. Wilskracht en collectiviteit zijn onze sleutelwoorden. Maar het is een derby en in dit soort wedstrijden is een verrassing niet uitgesloten."

Ranst

Ranst-trainer Eddy Dierckx is een tevreden man, want Ranst prijkt met een zes op zes mee op kop van de rangschikking. "Ik wil wel even rechtzetten dat mijn woorden vorige week verkeerd werden begrepen. In mijn wedstrijdanalyse vertelde ik dat ik voor de start van de competitie rekening hield met een nul op drie. Ik bedoelde uiteraard een eventueel verlies bij Waaslandia en geen nederlagen in de eerste drie wedstrijden."

"De competitie is amper twee speeldagen ver, maar ik wil het woord titelambities niet horen. We namen een prima start, maar willen alle druk vermijden. Er bestaan immers geen makkelijke opdrachten. Als we nog enkele wedstrijden goed spelen, kunnen we eventueel meedingen naar de eerste periodetitel."

"We trekken zonder schrik naar Nijlen, want deze ploeg is een haalbare kaart. Ze hebben wel een 'klepper' als Joris Heylen en een 'sluipmoordenaar' als Gregory Alix in hun rangen. Wij gaan uit van onze eigen sterkte en creativiteit."

"De warmte kan ook een belangrijke rol spelen. Het is steeds negentig minuten knokken en de ene speler recupereert beter dan de andere."

Nu in het nieuws