"Verjonging laat sporen na"

Print
Rapid Leest
BR>LEEST - Tweede verplaatsing voor Rapid Leest en net als veertien dagen geleden moeten de jongens van trainer Rudi Smolders op bezoek bij een ploeg die vorig seizoen nog in tweede provinciale speelde. Vanavond heet de tegenstander Sint-Lenaarts en ondanks de 1 op 6 is er niemand bij Rapid Leest die de wedstrijd onderschat.
"Ik ken de ploeg niet maar er spelen een aantal spelers die het klappen van de zweep kennen en die we in het oog zullen moeten houden," aldus Geert Claes die vorig weekend tegen Belgica Edegem de nul op het bord kon houden. Dat leverde drie punten op zodat de wedstrijd van vanavond tamelijk ontspannen opgevat kan worden.
"Iets in mij zegt dat we met een gelijkspel tevreden kunnen zijn maar eigenlijk zouden we er best aan doen om te winnen. Ik herinner mij nog een seizoenstart enkele jaren geleden waarin we vijfmaal op rij gelijkspeelden maar na vijf speeldagen wel op de voorlaatste plaats stonden," vertelde doelman Claes die op die manier nog maar eens benadrukt dat de ploegen in eerste provinciale dit seizoen echt wel aan elkaar gewaagd zijn.
Over het geleverde spel is Geert Claes tot hiertoe niet zo tevreden. "We kunnen de bal niet genoeg in de ploeg houden. We missen een balvast iemand die in het middenveld een controlerende functie kan bekleden. Hopelijk kunnen we snel rekenen op El Makrini om die leemte op te vullen. Momenteel worden alle ballen naar Derven gestuurd die het dan maar moet oplossen."

Aanpassing


Geert Claes is zich anderzijds wel bewust van het feit dat er een totaal andere ploeg op het veld staat die elkaar nog wat moet vinden. Hij vindt het wel jammer dat die verandering er nu pas gekomen is. "Twee seizoenen geleden hebben wij de promotie naar eerste provinciale gevierd. De kern bleef behouden maar bestond voornamelijk uit dertigers. Het bestuur heeft pas dit seizoen geopteerd voor de verjonging en je kan niet verwachten dat dat zomaar rendeert."
Voor Claes is het dit seizoen alleszins een hele aanpassing. "Als je jaren in het doel hebt gestaan met voor je kleppers als Bouwmeester en Cireasa dan raak je op de duur wel verwend. Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat het met deze groep gaat lukken."

.

Nu in het nieuws