Patrick Van Heurck begint nieuw hoofdstuk

Print
Duffel
BR>DUFFEL - Vanavond in Hemiksem gaat Duffel op zoek naar een tweede zege op rij. De overwinning tegen Veerle heeft de positieve sfeer binnen de groep alleen maar aangewakkerd. Met Ahmed Kamara als speler van de week kon het moreel op training niet meer stuk.
"Maar als we vanavond tegen Hemiksem de boot ingaan, is alles weer te herdoen", besefte Patrick Van Heurck. Van Heurck, met zijn 33 de nestor van de groep, kende tot voor kort maar één club: Lyra. "Op Lyra was geen nood meer aan Patrick Van Heurck", klonk het nuchter. "Mijn vertrek uit Lier is een mix van gevoelens. Deels was het mijn eigen keuze. Het leek me best te vertrekken. Een beetje een gedwongen afscheid, zeker."
Toch beleefde Van Heurck aan de Mechelsesteenweg mooie jaren. "Dat zal je me niet horen tegenspreken. "Het absolute hoogtepunt is de titel die Lyra in vierde klasse op de slotdag voor de neus van Tubantia wegkaapte. Daarna twee jaar derde nationale. Ik heb het allemaal mogen meemaken en ik heb er geen seconde spijt van."
De afstand tussen Duffel en Lier is niet groot. "Ik ben in Duffel bij een toffe club terechtgekomen. Ik voetbal een trapje lager maar dat heeft mijn ambitie niet getemperd. Gezien mijn leeftijd moet ik nog een paar jaar kunnen meedraaien." Hemiksem is niet zomaar het zwakke broertje van eerste provinciale.

Open vizier


"Vorig jaar speelde ik met Lyra nog tegen hen in bevordering. Zij degradeerden maar de ambitie is gebleven. Wie met 0-3 in Nieuwmoer kan winnen heeft wat te bieden. "We gaan hen niet als angsthazen tegemoet treden. Dit Duffel is nog een beetje op zoek naar zichzelf. Dat blijkt ook uit de cijfers. Eén keer winnen, één keer verliezen. En een Maurice Schopenhouer die nog in de lappenmand ligt. Daar tegenover staat de ontdekking van Kamara."
"Maar zeggen dat we met een puntje in Hemiksem al blij zijn, vind ik maar niks. Als je zoals vorig jaar met Lyra de eerste vijf matchen verliest, ben je gedwongen om puur het resultaat te spelen. Zo'n vaart zal het bij Duffel wel niet lopen. Neen, we gaan straks met open vizier de vijand in de ogen kijken. Wie schrikt heeft, krijgt toch ook een pak slaag."

.

Nu in het nieuws