"Ik heb er alle vertrouwen in"

Print
Bornemspits Gunther De Backer hoopt ook tegen Lebbeke te kunnen scoren
BR>Bornem moet voor eigen supporters nu eindelijk ook eens in competitie de positieve trend doortrekken die het al sedert het begin van dit seizoen demonstreert. Goalgetter Gunther De Backer is de man op wie vooral gerekend wordt om dat positieve in goals om te zetten.
Bornem
BORNEM - Bij trainer Jean-Pierre Haverhals vang je momenteel weinig nieuws. "Ik heb geen geblesseerden en geen geschorsten en de spelers staan scherp op training, wat wil je dat ik meer vertel." Hij heeft inderdaad bijna geen problemen met zijn elftal waarin al sedert de voorbereiding alles omzeggens op rolletjes loopt. De ploeg is er dan ook van overtuigd zondag voor eigen supporters eindelijk nog eens de competitie denderend in te zetten.
"Ik heb één luxeprobleem", wil de trainer nog kwijt. "Stel ik Jurgen Van Assche of Steven Roelands in de basisploeg op? Steven kreeg zondag zijn kans maar dat was niet goed en Jurgen als zijn vervanger kwam ook niet goed uit de verf. Daar moet ik nog eens over slapen. Maar dat zijn positieve problemen. Tegen SK Lebbeke mogen wij in ieder geval geen punt laten liggen."
"Ik heb alleen maar luxeproblemen."
Jean-Pierre Haverhals
Gunther De Backer is de man die daarbij voor de doelpunten moet zorgen. Hij voelt er zich goed in zijn vel voor en dat is een hemelsbreed verschil met vorig seizoen. "Beslommeringen met blessures en kopzorgen om de bevalling van mijn vrouw van onze tweeling, allemaal dingen die mij mijn start enigszins deden missen. Maar nu heb ik het volle vertrouwen. Dat blijkt ook uit het twaalftal goals dat ik al maakte, oefen- en bekerwedstrijden inbegrepen. Maar het scheelt een slok op de borrel als je weet dat er nu een verdediging staat die de nul kan houden. Je speelt dan ook vooraan rustiger. Daarbij komt dat Patrick Wouters met al zijn ervaring nu begint te renderen als spelverdeler en dat mist zijn effect niet."
Gunther wijst daarenboven op het feit dat hij en medespits Steve Van Tongelen mekaar zo goed aanvullen. "Doelpunten moeten op die manier ook niet van mij alleen komen." Dat doen ze ook niet want op Lyra scoorde Wouters de openingstreffer en Theys en Vosters op de flanken zijn ook altijd goed voor een treffer.
Bornem:Andrews, Van Vaerenbergh, Joosten, Van Praet, Geert Van Assche, Vosters, Wouters, Theys, Jurgen Van Assche of Roelands, Van Tongelen, De Backer. Wisselspeler: Schoofs, Roelands of Jurgen Van Assche, X.
Jurgen Van Assche en Steve Roelands liggen nog in de balans voor een basisplaats. Roelands startte vorige week niet goed en Van Assche viel nu ook weer niet denderend in voor hem.

.

Nu in het nieuws