Spannende derby Heist-Lyra

Vierde klasse B
BR>ANTWERPEN - Willebroek-trainer Lodewijckx zal ook tegen Berchem offensief voetbal prediken. "Dat resulteert in veel kansen. Als de afwerking zoals vorige week niet goed is, dan riskeer je uiteraard dat je bij één van de vele counters ook punten verliest. Winnen tegen Berchem zou interessant zijn, want hebben we 1 op 6 en kan je de start mislukt noemen."
Lyra moet naar buur Heist. Na de ruime nederlaag tegen Bornem, lijken de Pallieters er toch klaar voor. De jonge Bart Thys wuift de alarmerende geruchten van aanvoerder Wim Van Looy weg. "De woorden van Wim zijn volgens mij enigzins overdreven. Akkoord, Lyra speelde zondag zwak. Maar morgen in Heist zullen we er staan. We moeten absoluut een zege pakken om het vertrouwen te herstellen en ik denk dat de Heistenaars binnen onze mogelijkheden liggen."
Voor Heist-spits Gunter Sterckx wordt de derby alvast een speciale afspraak. Hij maakte destijds furore bij de Pallieters. Hij verwacht alvast een warme ontvangst. "Ik draag Lyra nog steeds in het hart. Er loopt geen enkele voetballer uit mijn periode meer rond, maar toch ken ik er nog heel wat jongens. Ik verwacht me alleszins aan een geladen derby."
Na de miserabele voorbereiding en de ruime nederlaag op de openingsdag wil men in Berlaar stilaan het roer omgooien. Ook al verwacht men geen plotse ommekeer op het veld van Rode Verrewinkel, toch hoopt spits Mario Hubert dat de eerste verplaatsing beterschap brengt. "Op termijn moet er met deze ploeg iets haalbaar zijn. Met Luyingu kregen we er nog een bruikbaar element bij. Alleen vrees ik morgen een achterstand. In de voorbereiding volgde de ene klap na de andere en dat begint stilaan te wegen. We hebben dus nood aan een voorsprong."
Berlaar: Heylen, Verbelen, Martino, Van den Brande, Van Winkel, Pelgrims, Van Houdt, Hubert, Raspudic, De Jongh, Corremans, Pinxten, Van Den Broeck en nog drie aan te duiden spelers.
Van Borm (lies), Houtmeyers (knie), Abarkan (verrekking), Camerman (rug), Peeters (scheenbeen) en De Neef (knie) blijven langs de kant. Martino geraakt tijdig opgelapt.
Heist: Wellens, Celen, Thys, Goovaerts, Laenen, De Weerdt, Vervloet, Huysmans, Pauwels, Kwanten, Sterckx, Van Swijgenhoven, Saliën, Cuyckx en X.
Hartwig Goossens (knie) en Jan Lens (bil) blijven zeker langs de kant. Corten herneemt bij de invallers. De twijfelgevallen Celen en Laenen geraken speelklaar. Nieuwkomer Kwanten voegt zich bij de kern.
Lyra: Claes, Van Hoof, Langmans, Moons, Derdin, Verstappen, Bormans, Van de Perre, Leemans, Thys, Van Looy. Invallers: Van Horenbeeck, Mertens en nog twee aan te duiden spelers.
Erwin Cuypers en Hans Van Herck blijven zeker langs de kant. Joeri Verholen onderging een kijkoperatie en blijft nog enkele weken onbeschikbaar. Peter Van Hoof is hersteld van zijn blessure en neemt zijn plaats in de basis in.
Willebroek: Van Veer, De Backer, Hermans, Wesse, Verdijck, Van Steenwinkel, De Wachter, Van den Eede, Kreydt, Cornet, Schipper; Verheyen, Michiels, Mellaerts of Thys, Van Brandt, K.Van den Bergh.
Van Brandt keert terug bij de vijftien en kan mogelijk ook starten. Van Steenwinkel speelt met een speciaal gips om de pols en is er ook bij. Twee meevallers in extremis voor Lodewijckx.

.

Nu in het nieuws