"Tegen Strombeek spelen we onze eerste topwedstrijd"

Ludwin Van Nieuwenhuyze rekent ook tegenstrever van zondag tot topfavorieten in derde

Ivan Elegeert

BR>

HAMME -

Na de knappe 4-0 zege in de opener tegen KAV Dendermonde trekken de Wuitens morgen naar Strombeek. Vorig jaar waren de Brabanders een bescheiden meeloper, maar dit jaar start de ploeg opnieuw met ambitie (eindronde). Het aantrekken van mannen als Dos Santos en De Wilde (vorig jaar allebei bij SK Sint-Niklaas) bewijst dat.

VW Hamme

"Strombeek lijkt me een erg offensieve ploeg", begint Ludwin Van Nieuwenhuyze. "Hun eerste wedstrijd is daar het bewijs van. Ze scoren makkelijk, maar krijgen blijkbaar ook makkelijk doelpunten tegen. Voor onze verdediging wordt die wedstrijd in elk geval een eerste belangrijke test. De tegenstand vorige zondag van Dendermonde was niet echt een maatstaf om te oordelen hoe sterk we zijn."

"Ik heb er vertrouwen in. De nul hebben we ook in de voorbereiding herhaaldelijk kunnen houden. Ik reken erop dat we dat ook in Strombeek doen. Alles ligt dan in onze handen. Onze spitsen lijken op dreef en met Guido (Vergeylen, nvdr) die regelmatig inschuift, staan we er ook aanvallend opnieuw goed voor."

"Het is mijn duidelijke ambitie om met Hamme zo snel mogelijk naar tweede klasse te gaan."

n Ludwin Van Nieuwenhuyze

Middenvelder Van Nieuwenhuyze was zelf nochtans niet tevreden over zijn prestatie tegen Dendermonde. "Ik speelde zeker geen goede wedstrijd en ben nog niet op het niveau van vorig jaar. Sinds de voorbereiding heb ik nog geen enkele wedstrijd gespeeld waarover ik voor de volle honderd procent tevreden was. Toch weet ik van mezelf dat ik me vorig jaar niet heb overtroffen en dat ik het nu niet wat rustiger aan zou doen. Integendeel. Het is mijn duidelijke ambitie om met Hamme zo snel mogelijk naar tweede klasse te gaan. Er was enige interesse van andere ploegen maar ik speel liever in de top van derde klasse dan in de staart van tweede. Niet alleen sportief maar ook financieel was de keuze snel gemaakt."

Van Nieuwenhuyze wil toch niet meteen het etiket titelkandidaat op Hamme kleven. "Doorlopend in de topvijf meedraaien moet onze ambitie zijn. Nadien zien we wel wat we uit de brand kunnen slepen."

Ploegen als Heirnis Gent, Hoogstraten en Schoten verwacht hij vooraan in de rangschikking. "Maar ook Strombeek behoort zeker tot de favorieten. In die zin is de wedstrijd van zondag dan ook een eerste echte topwedstrijd voor ons", besloot de Gaverenaar, die een nieuw contract voor twee jaar ondertekende bij Hamme.

Nu in het nieuws