"Je mag nooit als verliezer aan een wedstrijd beginnen"

Print
E. Opstal
BR>BUGGENHOUT - Na de knappe opener op Meldert liet Eendracht Opstal zondag in eigen huis van zijn pluimen. In een erg zwakke partij moest de revelatie van vorig seizoen het hoofd buigen voor een niet eens sterk spelend Meulestede. Op de derde speeldag krijgen de geel-zwarten met Red Star Haasdonk opnieuw een klepper tegenover zich. Uitkijken hoe ze deze brok verteren.
"Over de wedstrijd van vorige week valt nauwelijks iets te vertellen", meent trainer Jaak Goossens. "Er zat geen tempo in het spel en ook de technisch vaardigere spelers hadden weinig inbreng. De toeschouwers kregen geen waar voor hun geld. Het was echt bedroevend. Als het ontbreekt aan werkkracht en inzet, dan kan je nooit winnen. Het mag niet dat slechts drie of vier spelers bikkelen voor de bal. Zondag zullen we het in principe heel anders moeten aanpakken"
Jaak Goossens beseft dat een trip naar Haasdonk niet meteen de gemakkelijkste van het seizoen is. Red Star is voor velen titelfavoriet. "Haasdonk heeft meteen zijn papieren laten zien. Hun bekerparcours was echt indrukwekkend. Aan vertrouwen is daar geen gebrek. Wij hebben onszelf het vertrouwen afgepakt door die snertwedstrijd van vorige week. Toch moeten we in onze kansen geloven. Je mag nooit als verliezer aan een wedstrijd beginnen."
Opstal zal het in het Waasland wel moeten rooien zonder Joos, Muysewinkel en de geschorste Van Keymeulen. "Dat zijn inderdaad drie basispionnen. Wie me kent, weet dat ik me nooit verschuil achter afwezigheden. Een seizoen kom je door met een volledig kern. De jongens die tussen de lijnen komen, moeten er het hoofd maar voorleggen."

.

Nu in het nieuws