"Ik denk dat iedereen nu vooral weet hoe het niet moet"

Print
SK Sint-Niklaas
BR>SINT-NIKLAAS - De Klaasjes speelden vorige zondag op Wetteren een slechte wedstrijd. Verdediger Andy Van de Sompel beseft dat zeer goed en weet ook dat zijn eigen prestatie allesbehalve denderend was.
"Ik was niet goed. Ik weet niet hoe het komt, maar niets lukte. Ik werd dan ook terecht vervangen door Thomas Ruys. Onmiddellijk na de wedstrijd heb ik al gezegd dat dit niet kon en dat ik mezelf en de ploeg een revanche verschuldigd was."
Van De Sompel stelde vast dat hij op de linkerflank heel weinig aanspeelpunten vond, wat de taak er natuurlijk nog moeilijker op maakte. "Feit is dat iedereen van bij de eerste wedstrijd het verschil wilde maken en dat heel wat spelers blijkbaar overgeconcentreerd aan de wedstrijd waren begonnen. Dat leidde allicht tot heel wat slecht uitgevallen acties."
"Ik denk dat iedereen nu vooral weet hoe het niet moet en daaruit kunnen we alleen maar leren. Ik verwacht voor de eerste thuiswedstrijd tegen Doornik een heel anders ingestelde ploeg op het veld. Ik denk dat iedereen wel gezien heeft dat Wetteren, en allicht heel wat andere ploegen, haalbare kaarten moeten zijn."
"In derde klasse kan je veel meer bewijzen dan bij de invallers van eerste klasse."
n Andy Van de Sompel
Van de Sompel bleef bij SK Sint-Niklaas hoewel hij ook opnieuw, als prof, naar de reserven van Sporting Lokeren kon. "Een plaats in de A-kern zat er daar niet in, dus koos ik liever voor een plaats in derde klasse. Daar kan je toch veel meer bewijzen dan bij de invallers van eerste klasse. Ik heb vertrouwen in deze ploeg. Vorig jaar zag ik hier ook een heel vreemdelingenlegioen gezien. Dit jaar lijkt het nog meer van dat, maar de sfeer is heel anders. We zijn een echte groep en dat was vorig jaar niet meteen het geval."
Van de Sompel hoopt wel dat zijn 'maatje' Jan Van Damme snel terugkeert. "Jan is iemand die we missen. Hij heeft een stem op het veld en hij kan de hele ploeg met zich meetrekken. Ik ken hem al lang en weet wat zijn mogelijkheden zijn. Met Van Damme erbij zouden we ook een heel ander figuur hebben gelagen in Wetteren."

.

Nu in het nieuws