"We hadden in Genk kunnen spelen"

Print
Yves Van Hauter moet even slikken bij bekerloting maar blijft er niet lang bij stilstaan
BR>HAASDONK - In Haasdonk gaat het voetbalfeest onverstoord verder. Nadat Red Star vijf knappe bekerpartijen afwerkte, vatte het vorige week de competitie aan met een driepunter bij de buren in Temse. De komst van Opstal wil rood-geel aangrijpen om het thuispubliek nog eens te verwennen.
RS Haasdonk
"Wat voorbij is, is voorbij. De bekercampagne is leuk om later aan de kinderen of kleinkinderen verder te vertellen, maar meer ook niet", aldus een realistische Yves Van Hauter. "Vandaag moeten we vooruit, al geef ik grif toe dat ik even slikte toen ik vernam dat Tongeren de volgende ronde naar Genk moet. Stel u voor dat wij daar hadden kunnen staan."
Yves Van Hauter tempert onmiddellijk met een voor een aanvoerder noodzakelijke nuchterheid elke euforie die rond Haasdonk hangt. "Tegen Temse waren de belangen in beide kampen te groot om er een spektakelstuk van te maken. Niet alleen was er dat derbygegeven, maar ook het gevaar onmiddellijk op achtervolgen aangewezen te zijn. Verlies betekende al onmiddellijk een kloof van zes punten tegenover de leiders. Haasdonk heeft nog wel een inhaalmatch, maar op die punten moeten we nu nog niet te veel rekenen."
"Haasdonk is dit seizoen sterk genoeg om zijn eigen spelletje te spelen."
n Yves Van Hauter
"Tegen Opstal verwacht ik een heel andere match. De vice-kampioen van vorig seizoen kwam versterkt uit de transferperiode en wordt niet ten onrechte opnieuw bij de toppers geplaatst. Iemand als Frank Van Landuyt kent het klappen van de zweep en is ongetwijfeld een versterking voor elke eersteprovincialer. Voor Haasdonk wordt dit eerste thuisoptreden ongetwijfeld opnieuw een moeilijke match."
"Toch denk ik dat wij dit seizoen sterk genoeg zijn om ons eigen spelletje te spelen. De nieuwkomers brachten de ploeg heel wat bij. Dat ze allemaal een basisstek hebben verworven, bewijst dat het geen miskopen zijn. Bovendien tillen zij iedereen, zelfs de jongeren die momenteel naast de ploeg zijn gevallen, naar een hoger niveau en helpen zij mee de goede groepssfeer te bewaren."
"Nooit voordien werd er in Haasdonk zo scherp getraind als nu. Iedereen beseft dat voor Chris Andries alleen de prestaties tellen. Ik ben ervan overtuigd dat ook de reserven niet op een zijspoor werden geplaatst. Wie zich bij de doublures in de kijker speelt, krijgt wellicht vroeg of laat zijn kans in het eerste elftal. Met deze wetenschap in het achterhoofd moet het niveau in Haasdonk wel stijgen. Onze supporters zullen hier ongetwijfeld nog veel pret aan beleven. Te beginnen vanaf morgen."

.

Nu in het nieuws