"Mijn provinciale titel tijdrijden heeft mijn plannen gewijzigd"

Wielrennen

I.E.

BR>

EKSAARDE -

Vandaag wordt in Nieuwkerken de finale van de Giant Bikes trofee voor nieuwelingen gereden. De Let Artur Ansoms staat er als leider in de tussenstand het best voor. Dendermondenaar Laurent Michiels, die vorige zondag nog tweede werd in Moorslede achter Kristof Dullaert, is met een achterstand van 13 punten zeker nog kandidaat voor de eindzege. Eksaardenaar Bart Van Damme, die zesde staat in de tussenstand en theoretisch ook nog kanshebber is, laat de finale links liggen.

"Het regelmatigheidscriterium was vooraf wel een doel op zich, maar naarmate het seizoen vorderde heb ik mijn ambities verlegd", vertelt Van Damme. "De provinciale titel tijdrijden bij de nieuwelingen heeft mijn plannen gewijzigd. Ik wil nu ook goed scoren in het nationaal kampioenschap. Op voorhand doe ik geen uitspraak over het resultaat, maar ik wil er wel alles aan doen om goed uit de verf te komen. Daarom blijf ik daags voordien liever uit competitie."

Andere Wase medaillekandidaten zondag zijn ongetwijfeld Nele Van den Bossche (meisjes juniores), Evy Van Damme (meisjes juniores), nieuweling Tom Franssens en - wie weet - Kurt Van Landeghem, die misschien kan profiteren van de massa forfaits bij de eliterenners.

Nu in het nieuws