"Wat we tegen Anderlecht halen is mooi meegenomen"

FC Sinaaigirls

I.E.

BR>

SINAAI -

Na een weekje onderbreking wegens interlandverplichtingen hervat de nationale vrouwencompetitie vanmiddag. Uitschieter op de affiche is ongetwijfeld de partij tussen FC Sinaaigirls en leider Sporting Anderlecht. De Brusselaars, met ex-Sinaaigirls-speelsters Ulrieke Huyghens en Sarina Heirbaut, hebben als enige ploeg het maximum van zes punten. Sinaaigirls volgt op een gedeelde tweede plaats.

"We spelen voor wat we waard zijn. Dat doen we elke week. Het voordeel van een wedstrijd tegen Anderlecht is dat je de speelsters niet extra moet motiveren. Iedereen kent de ploeg en de kwaliteiten van paars-wit en iedereen wil al te graag een uitstekend resultaat neerzetten", beseft trainer Van den Elsken.

"Alles wat we tegen Anderlecht halen is mooi meegenomen. Het voordeel voor ons is dat we tegen zo'n ploegen zelf ook ons voetballend vermogen kunnen tonen. We hebben een jonge ploeg maar er zit heel wat talent in. Tegen defensief ingestelde ploegen zal het niet makkelijk zijn om dat te tonen. Dat hebben we in onze eerste thuiswedstrijd tegen Bellem al gezien. In Brakel was het ook moeilijk, maar vanaf het moment dat de thuisploeg daar op achterstand kwam en zelf ook verplicht was om mee te voetballen ging het heel wat beter. Tegen Anderlecht hoop ik dat we 90 minuten op die manier kunnen spelen."

Nu in het nieuws