"Ik vind het erg jammer dat ik zondag niet kan starten"

Print
Belselenaar Tom Stremersch moet van dokter enkele dagen rusten
BR>SINT-NIKLAAS - Voor het nationaal kampioenschap tijdrijden dat morgen op en rond de Grote Markt van Sint-Niklaas wordt gereden, starten slechts drie thuisrijders. Bij de meisjes vertrekt Nele Van den Bossche om 11.05u. Bart De Troyer start bij de beloften om 13.45u. Prof Tom Steels gaat als laatste renner van start om 16.19u.
Wielrennen
Tom Stremersch is er dus niet bij. De Belselenaar klonk donderdagavond ontgoocheld. "Ik was oorspronkelijk niet van plan om deel te nemen, maar uiteindelijk besloot ik na overleg met de ploegleiding om toch in te schrijven. Ik wist dat de Ronde van de Toekomst op zaterdag eindigde in de vroege namiddag. Ik kon dus zonder problemen op tijd terugkeren naar huis. Jammer genoeg gooide een virus roet in het eten", klonk het uit de mond van de Belsenaar, die donderdagavond van de dokter definitief verbod kreeg om te starten.
"Ik voelde me vorige zaterdag in de Ronde van de Toekomst al niet lekker. Ook mijn kamergenoot Glenn Dhollander voelde zich maar slapjes. Hevige buikkrampen, hoofdpijn en diarree waren de symptomen. Van verder koersen was er zondagavond geen sprake. Maandag keerden we naar huis terug. Ik hoopte dat de zaak na enkele dagen wel zou beteren, maar woensdag kon ik amper anderhalf uurtje fietsen. Een bloedonderzoek leverde weinig nieuws op. Rusten was de enige remedie volgens de dokter."

Gerodeerd


Stremersch was nochtans net opnieuw in de goede vorm aan het komen. "Ik was goed bezig tot ik in de wedstrijd in Oosteeklo ten val kwam. Een polsbreuk was het resultaat. De breuk werd opnieuw in elkaar gezet. Vijf weken later reed ik opnieuw in competitie. In de Ronde van Nederland moest ik nooit forceren om het tempo te volgen. Ik voelde me dus gerodeerd in het vooruitzicht van de Toekomstronde en het kampioenschap tijdrijden. Tot die buikkrampen opdaagden."
Stremersch hoopt vanaf volgende week opnieuw in competitie uit te komen. "Ik vind het erg jammer dat ik zondag niet kan starten. Voor mezelf, voor mijn supporters en natuurlijk ook voor ploegmanager Fons Leroy, die me in zijn eigen stad graag aan de start had gezien. Ik heb voor volgend seizoen al de toezegging dat ik een plaats in de ploeg zal hebben, maar ik hoop dat vertrouwen in de resterende weken zeker nog te bevestigen met een klinkende prestatie."

.

Nu in het nieuws