"In voetbal kan alles in een handomdraai veranderen"

Print
E. Aalst
BR>AALST - Dirk Daelmans is bij Eendracht Aalst één van die spelers die bij de start van het nieuwe seizoen altijd ter discussie staat. Bij het doorlichten van de spelerskern is iedereen ervan overtuigd dat Daelmans zal moeten afhaken als basisspeler bij Aalst. Maar de rijzige Limburger slaagt er telkens in deze voetbalkenners voor schut te zetten, want Daelmans behoort opnieuw tot de basiself van Aalst.
"Dit bewijst nog maar eens dat in het voetbal alles in een handomdraai kan veranderen", weet Daelmans uit ervaring. "Vandaag kan je als voetballer nog afgeschreven zijn om te ballen op het hoogste niveau en morgen kan diezelfde speler de hemel in geschreven worden als een groot talent. Gelukkig ben ik verstandig genoeg om dit alles te relativeren."
Tijdens het tussenseizoen liet Daelmans zich wel eens ontvallen dat hij een stap wou terugzetten indien er een club op hem af zou komen met een interessant voorstel. "Dat klopt," geeft de Limburger in Aalsterse loondienst toe. "Had ik uit tweede of derde klasse een aanbieding gekregen, gekoppeld aan een job, dan had ik hoogstwaarschijnlijk toegehapt. Maar die aanbieding bleef weg en ik zag mijn voetbaltoekomst somber tegemoet omdat ik wist dat ik mij bij Aalst opnieuw zou moeten bewijzen. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van onze trainer. In een onderling gesprek vertrouwde hij mij toe dat ik van hem niet weg moest. Voor mij was dit meteen de ideale stimulans om er tegenaan te gaan."
Vanavond maakt Aalst de verplaatsing naar Sint-Truiden, dat met twee op twaalf compleet zijn start miste. Punten pakken is dus een realistische doelstelling. "We moeten op Staaien voor de volle buit aan de aftrap verschijnen", meent de ex-Truienaar. "Vooral omdat wij in de jongste wedstrijden al te veel met de punten gemorst hebben. Het wordt zeker geen gemakkelijke opdracht, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Wij zijn sterk aan het spelen. De uitslagen laten het misschien niet vermoeden, maar tegen Brugge en Lierse onderstreepten wij toch onze goede vorm."

.

Nu in het nieuws