"We zijn het de trainer verschuldigd de volle buit te pakken"

Print
E. Zele
BR>ZELE - Nul op zes. De rood-zwart-witten zullen zich wel een andere competitiestart hebben voorgesteld. Meteen is de druk op de ketel zeer hoog. Voorzitter Maes en ere-voorzitter Verbeeck maakten donderdag op training hun opwachting. Zij wezen de spelers en de trainer nogmaals op hun verantwoordelijkheden, maar de groep weet beter dan wie ook dat een overwinning op Lebeke noodzakelijk is.
"We kunnen zondag alleen maar met drie punten tevreden zijn", kijkt aanvoerder Philip Schockaert vooruit. "Vooraf zag de aanhef met wedstrijden tegen Oostakker en nieuwkomer Terjoden er nochtans mooi uit. Iedereen hoopte op het maximum om dan met gerust gemoed naar Lebeke te kunnen afreizen. Het is nu totaal anders."
Zowel op Oostakker als in de eerste helft tegen Terjoden kreeg de Elst-ploeg nochtans voldoende kansen om een positief resultaat te halen. "Het klopt dat we momenteel een beetje problemen hebben in de afwerking. Toch denk ik dat daar ook de factor geluk een rol in speelt. In de openingswedstrijd troffen we vijfmaal het doelkader. Als er daar ééntje van binnengaat, wordt het een andere wedstrijd. Vorige week waren we dan weer een uur lang de betere ploeg. We verzuimden de zaak af te maken en gingen er in de tweede helft volledig onderdoor."
Onder meer Schockaert zelf, een uur lang dominant op het middenveld, kwam plots in het stuk niet meer voor. "Blijkbaar wat te zot omgesprongen met de krachten. Toch zou ik durven stellen dat we fysiek in orde zijn. Er wordt hard en gretig getraind. Ons daar zien shotten is een droom. Maar het komt er niet uit in de 90 minuten dat het om de knikkers te doen is."
Ondertussen neemt de druk toe. Als er geen punten worden gepakt, wordt in de eerste plaats naar de trainer gekeken. "Vooral hem zijn we verschuldigd zondag de drie punten te pakken. Steyaert is een trainer die zeer gedreven met zijn ploeg bezig is. Hij gaat slapen en staat op met voetbal. Het zou zonde zijn mocht hij het slachtoffer worden van onze slechte resultaten."

.

Nu in het nieuws