"Ook Londerzeel probeert altijd aanvallend voor de dag te komen"

Print
RC Lebbeke
BR>LEBBEKE - Op de openingsspeeldag oogstte Rapide Lebbeke heel wat positieve kritiek. Toch keerde het met lege handen terug uit Liedekerke. In de derby tegen Londerzeel rekenen de geel-blauwen wel op puntengewin.
"Eigenlijk jammer dat we vorige week met de kleinste mogelijke score verloren", zegt trainer Rudy Baeck. "Na een uur had ik echt het gevoel dat de overwinning er inzat. Ik bracht met De Groot een extra aanvaller in om op zoek te gaan naar het winnende doelpunt. Bjorn kreeg onmiddellijk een dot van een kans maar miste. De daaropvolgede tegenaanval van Lombeek was wel raak."
"In zulke momenten schuilt een beetje het geluk van de trainer. Verzilveren wij die kans, dan spreekt iedereen over een geslaagde wissel. Nu kwamen er me mensen vragen waarom ik niet op de nul was blijven spelen."
Baeck is geen trainer die zijn team tussen de lijnen stuurt om niet te verliezen. Spelen voor de overwinning is zijn devies. "Ik ben ervan overtuigd dat een puntendeling je weinig vooruithelpt. Wie vooraan wil meespelen, moet voor de drie punten gaan. We hebben daar bovendien de ploeg voor. Wij zijn een team dat het spel moet maken en steeds vooruit denkt. Aan dat systeem wil ik weinig wijzigen."
Wellicht wordt het zondag een open confrontatie, want ook Londerzeel, dat vorige week zwaar uithaalde, is een ploeg die positief voetbal brengt. "Net als wij probeert Londerzeel altijd aanvallend voor de dag te komen. Hun offensieve ingesteldheid is hun sterkste wapen. Daar kunnen alleen de toeschouwers mee gebaat zijn. Ik zag hen in de voorbereiding aan het werk en liet hen ook vorige week scouten. De Brabanders lieten zeker een sterke indruk. Toch denk ik dat ze ook hun zwakheden hebben en daarvan moeten we trachten gebruik te maken."

.

Nu in het nieuws