"Meldert maakte ons wakker"

KSK Lebbeke

K.C.

BR>

LEBBEKE -

De nieuwe start in bevordering viel niet echt mee voor KSK Lebbeke. De pandoering die TK Meldert op de openingsdag in het Konkelgoed uitdeelde, zinderde toch even na. Vooral omdat na het knappe bekerparcours met onder meer de uitschakeling van derdeklasser Denderhoutem de verwachtingen bij de blauw-witten hooggespannen waren.

"We mogen niet te lang stilstaan bij die nederlaag", meent trainer Romain Van Stichel. "Ik vroeg de spelers in het begin van de week de nodige lessen te trekken uit het verlies en zich vervolgens te concentreren op de volgende afspraak. Waarom het precies fout liep, weet ik niet. Of TK nu echt zo sterk was, of wij zo zwak? De waarheid zal wel ergens tussen de twee liggen zeker."

Lebbeke moet de mindere prestatie van vorige week trachten recht te trekken op bezoek bij Bornem. "De jongens liggen er op gebrand te laten zien wat ze echt in hun mars hebben. Ik kreeg deze week een supergemotiveerde groep op training. Het bewijst nog maar eens dat dit een groep volwassen mensen is."

"Als we het voetbal kunnen brengen dat we in de voorbereiding op de mat brachten, zijn we in Bornem niet kansloos. Ik ben ervan overtuigd dat we van niemand schrik moeten hebben. Onze ploeg is fysiek in orde en heeft voldoende voetballend vermogen om haar eigen spel op te dringen. Tegen Meldert geloofden we wellicht te weinig in het eigen kunnen. Dat knopje moeten we dus omdraaien in het hoofd."

Trainer Romain Van Stichel wil nog niet aan een mislukte start denken. Daarvoor is het nog te vroeg. "De competitie is amper één speeldag ver. Pas over vier speeldagen zullen we ons een eerste beeld kunnen vormen van de waardeverhoudingen. Wij moeten in staat zijn een rustig seizoen af te werken zonder degradatiezorgen. Velen hebben zich een beetje verkeken op onze goede voorbereiding en gingen al aan het dromen. Meldert maakte ons wakker. Er moet gespeeld worden voor de punten."

Nu in het nieuws