"Als wij winnen, is het oorlog in Luik"

Print
Marc Janssen hoopt dat Geel vanavond eindelijk loon naar werken krijgt
BR>GEEL - "Ze gaan niet blijven lachen met ons", klonk het de jongste weken herhaaldelijk in de catacomben van het Geelse Leunenstadion. Sterke prestaties tegen Genk en Lokeren voedden deze uitspraak. En er is meer. Voorzitter Vic Keermaekers smukte zopas zijn vuurlijn op met Zefilho De Sousa. Een investering die moet bijdragen tot het enige doel: het behoud. " ", stelt Marc Jan
Zefilho is weggeplukt bij Standard, uitgerekend de club die vanavond op bezoek komt in Geel. Trainer Tomislav Ivic zal geenszins geprikkeld zijn door de transfer. Hij had de Braziliaanse pocketspits al geruime tijd verbannen naar de C-kern. Ivic gaat allicht gebukt onder andere frustraties. Zo is er de dreigende staking van zijn supporters, die in Geel uit protest buiten het Leunenstadion willen blijven. Alleen met een zege lijkt de grootmeester zijn kop te kunnen redden.
"Als we winnen, ontploft er een bom en is het oorlog in Luik", voorspelt Geel-verdediger Marc Janssen. "De Rouches moeten winnen, dat is voelbaar tot in Geel. Dit wordt een tactische wedstrijd tussen twee counterploegen. Wie eerst scoort, staat ver. Als verdediger wil ik die nul zo lang mogelijk op het bord houden. Lukt dat, dan zal je de stress zien stijgen bij de tegenstander. Die misnoegde supporters zullen niet tot in de tweede helft wachten met een fluitconcert als het weer fout loopt."
Hoewel Geel zijn supporters de voorbije weken wel bekoorde, kan het maar evenveel punten als het gekwelde Standard voorleggen.
"Dat komt grotendeels door pech", benadrukt Marc Janssen die straks op een van de broertjes Mpenza wordt geplakt. "Tegen Genk trapten we zelf de gelijkmaker binnen en in Lokeren vertikten we het om enkele doelkansen af te ronden. Ik hoop dat we vanavond eindelijk loon naar werken krijgen. Lukt dat, dan zijn we vertrokken en staan we een stapje dichter bij ons einddoel: het behoud. Want ondanks het feit dat we al enkele wedstrijden sterk presteren, moeten we realistisch blijven. Dit Geel is Anderlecht niet, hé."
"Elke 30 seconden keurde ik een fiets van boven tot onder."
Marc Janssen
Dat de Limburger uit Stokkem na de promotie vorig seizoen met beide voeten op de grond bleef, bewijst zijn overeenkomst met zijn vroegere werkgever.
"Na overleg met mijn baas nam ik drie jaar verlof zonder wedde. Tot voor enkele maanden stond ik acht uur per dag aan de band bij het fietsenbedrijf MGI in Maasmechelen. Elke 30 seconden keurde ik een fiets van boven tot onder. Dat was niet langer combineerbaar met voetbal in eerste klasse. Maar ik besef dat een profbestaan heel broos is en ik wil een mijn vroegere job achter de hand houden."
Nochtans stond de kersverse vader van Jolien op het verlanglijstje van enkele andere clubs uit eerste klasse. "AA Gent wilde me binnenhalen. Ik onderhandelde met de club maar hoorde vervolgens een tijdje niets. Drie dagen voor het afsluiten van de transferperiode wilden ze me dan toch absoluut hebben, maar toen zei voorzitter Keersmaekers njet. Dat was geen reden voor mij om te zitten kniezen. Als er iets mislukt, sta ik daar nooit lang bij stil. Ongezond, denk ik dan. Ik zit tenslotte goed in Geel en krijg nieuwe kansen om te bewijzen dat ik thuis hoor in eerste klasse. Op 17-jarige leeftijd debuteerde ik bij RC Genk, maar ik was toen nog te groen. Bij KV Mechelen moest ik na een knieblessure wijken voor Stijn Vreven. Ditmaal krijg ik voluit mijn kans. Die ga ik vanavond tegen Standard opnieuw grijpen."

.

Nu in het nieuws