"Voor Verbeeck hebben we geen vervanger"

DEURNE -

Antwerp ontvangt vanavond op de Bosuil Cercle Brugge met als inzet de leidersplaats in tweede klasse. De Great Old werd vorige zondag in Roeselare getroffen door het noodlot toen William Verbeeck, de beste speler van de seizoensaanhef, het slachtoffer werd van een beenbreuk. Voor trainer Regi Van Acker betekent het uitvallen van zijn rechterflankspeler een hoop kopbrekens.

BR>"William zorgt voor diepgang in ons spel en is één van de enige aanvallende spelers in onze kern die op de flank kan spelen", zegt Van Acker. "Er staat geen vervanger voor hem klaar. We wisten al langer dat we op de flanken te weinig spelers hadden, ook op links is dat het geval."

Gazet van Antwerpen: Als Jurgen De Neys uitvalt, zet je gewoon een andere speler op zijn positie. Nu moet de speelwijze worden aangepast.

Regi Van Acker:

Dat klopt. We willen offensief spelen vanuit het middenveld. Nu William er niet meer is, zullen we het anders moeten aanpakken. Niet vanzelfsprekend als je dat type niet voorhanden hebt. We zullen dit in de eerste plaats collectief moeten oplossen.

Misschien heeft Manchester United wel zo'n type rondlopen?

Ik heb ze al zien rondlopen, maar je moet ze loskrijgen. We kijken ook uit op de Belgische markt. Ik verwacht dat er op korte termijn, tijdens het weekeinde of begin volgende week, iets uit de bus komt. We hebben diepgang op de flanken nodig en we kunnen niet blijven wachten op Engeland. We zijn begonnen met twintig man en daar blijven er nu zeventien van over: Klak en Owolabi zoeken een andere ploeg en Verbeeck is maanden out. De technische staf en het bestuur beseffen dat er iets moet worden gedaan.

"Klak is voor een deel het slachtoffer van zijn omgeving."

Regi Van Acker

De voorzitter was niet tevreden over de match in Roeselare, hoewel Antwerp drie punten pakte bij een rechtstreekse concurrent. Is dat een gevolg van het hoge verwachtingspatroon?

Er zullen weinig ploegen zijn die in Dessel en Roeselare zes op zes halen. De voorzitter heeft in zijn functie het recht om te zeggen wat hij wil. Het zat hem hoog dat we twee punten dreigden te verliezen tegen een ploeg die met tien speelde. Dat wil hij niet meer meemaken.

Tilde jij niet zo zwaar aan het feit dat Antwerp tegen tien man zijn spel niet kon opleggen?

Ik til er wel zwaar aan maar ik uit dat op een andere manier dan de voorzitter. Behalve de trainer is er ook maar één man die zoiets kan doen en dat is de voorzitter.

Zijn de gebeurtenissen rond Klak de grootste ontgoocheling van dit seizoen tot nu toe?

Ik vind van wel. Maar ik schuif dat niet volledig in de schoenen van Klak. Het ligt vooral aan de mensen die hem begeleid hebben. Hij heeft zich laten omringen door mensen die hem op het mentale vlak niet bepaald op een professionele manier begeleiden. Daar is het voor een groot stuk misgegaan met Aleks. Hij is voor een deel het slachtoffer van zijn omgeving.

Had je zo'n reactie verwacht van hem toen je Parizek aanduidde voor de eerste competitiematch?

We waren daarop voorzien.

Je hebt dus voor de moeilijkste weg gekozen.

Ik heb de eerlijkste keuze gemaakt. Het is niet omdat je te maken hebt met een moeilijke speler dat je hem zomaar in de ploeg moet zetten. Je moet correct blijven naar iedereen toe. Klak had een tijdje niet kunnen trainen en spelen en Parizek deed het goed. Dan verdient Parizek om te starten. Nagy en Mücher zijn de beste voorbeelden dat je ook op een andere manier met concurrentie kunt omgaan. Zij betekenen een steun voor de groep.

Nu in het nieuws