"Georges is de ideale clubtrainer"

ANTWERPEN - Spelen tegen vrienden: Franky Van der Elst maakt er een gewoonte van. (lachend:) "Ik word het stilaan beu, want tegen mijn maten verlies ik altijd. In Brugge maakt Gert Verheyen ons dood met twee doelpunten en vorige week komt Henkie Houwaart zelfs op het Kiel winnen. Het is sneu voor Georges, maar ik beschouw dit als míjn beurt.
BR>Ik ken Georges goed: in vogelvlucht woont hij op nauwelijks één kilometer. Maar het is niet zo dat we elkaars deur platlopen. Sinds zijn ontslag bij de Rode Duivels heb ik hem niet meer gesproken. We hadden het allebei te druk met de eigen activiteiten.
Tijdens mijn loopbaan is het respect voor hem steeds gegroeid. Mijn ideeën over voetbal heeft hij natuurlijk beïnvloed, maar vraag me niet precies wat. Of toch, zijn obsessie voor stilstaande fases tracht ik ook bij Germinal Beerschot na te volgen. Georges is slechts twee dagen trainer van Lokeren, maar ik weet nu al dat we goed moeten uitkijken bij corners en vrijeschoppen.
Ik ben blij voor Georges dat-ie meteen een nieuwe job gevonden heeft. Gezien zijn redelijk jonge leeftijd en zijn kwaliteiten om dagelijks met spelers om te gaan, vind ik 'm meer geschikt als clubtrainer. Een ploeg als Lokeren opbouwen, dat kan Leekens als geen ander. Kijk maar wat hij bij Moeskroen realiseerde. Ik twijfel er niet aan dat de Waaslanders een sterke reeks gaan neerzetten, maar te beginnen na zaterdag!
"Lokeren zal met zijn nieuwe trainer een sterke reeks neerzetten. Na zaterdag natuurlijk."
Franky Van der Elst
Voor ons is het belangrijk om op verplaatsing eens te winnen. Voorlopig maak ik me nog niet druk over de resultaten buitenshuis. Met Lierse en Brugge waren de opdrachten niet bepaald gemakkelijk. Ik hoop dat we kunnen verderbouwen op de goede prestatie tegen Sint-Truiden. Het verlies én het slechte spel tegen Harelbeke kwamen toch harder aan dan verwacht, omdat we op het Kiel niet graag verliezen.
Het zit Germinal Beerschot ook niet mee. De gebeurtenissen van deze week op Daknam maken het ons een pak lastiger. Voor mijn part was Leekens een weekje later gekomen. Ik zag Lokeren voor de Ligabeker een slechte match spelen op AA Gent. De komst van een nieuwe trainer maakt steeds speciale krachten los. Iedereen wil zich bewijzen en gaat er extra-gemotiveerd tegenaan. Een andere Belgische ploeg heeft de afgelopen week bewezen dat het trainerseffect bestaat, zeker?
Maar goed, dat is geen excuus. Ik heb de voorbije dagen erop gehamerd dat we een felle tegenstander ontmoeten. Ik verwacht van mijn spelers een stevige reactie."

.

Nu in het nieuws