Krijgt Danny Bertels na dertien jaar opvolger?

Print
Waterski
BR>ANTWERPEN - Zaterdag 11 september starten de wereldkampioenschappen waterski in het Spaanse Oropesa. Vooral Tim Lisens worden serieuze kansen toegemeten voor de gouden medaille bij de juniores. Maar ook in F1 zijn onze landgenoten niet kansloos. Ze willen alleszins de wereldbeker mee naar ons land brengen.
Tim Lisens maakt momenteel furore in het racen. Hij won de Europacup, werd Vlaams-, Belgisch- en Beneluxkampioen bij de juniores. En dat in zijn eerste echt seizoen na de Promorace 98. Vorig jaar was het nog een beetje spelevaren voor de 16-jarige Limburger. Lisens: "Ik heb inderdaad een goed seizoen achter de rug. Maar ik laat mijn hoofd niet op hol brengen. Grootse uitspraken moet je van mij niet verwachten. Ik weet trouwens niet wat de wereldconcurrentie voorstelt. Piloot Raf Jaeken en co-piloot Claudio Meyers geloven wel in onze kansen."
En wat met onze F1-skiers? In 1981 bracht Danny Bertels de wereldtitel mee naar Belgie. Van de drie Vierselse skiers Filip Vervecken, Peter Bertels en Micha Robijn wordt opvolging verwacht voor de gouden plak na dertien jaar. Robijn: "In de Catalina-race (VS) konden we de Amerikanen de baas. Afwachten of de Australiers nog zo sterk zijn als twee jaar geleden op eigen bodem."
Het WK in Oropesa del Mar, een nieuwe stad aan de Middellandse Zee op 80 km van Valencia, afficheert vier wedstrijden op zee: zaterdag 11, maandag 13, woensdag 15 en zaterdag 18 september.

.

Nu in het nieuws