"Er is daar veel veranderd"

Print
LIER - Frank Leen voetbalde liefst negen seizoenen op Mechelse bodem, maar staat vanavond uiteraard in het thuiskamp. De stofzuiger van de Pallieters zwaaide af toen Mechelen naar tweede klasse degradeerde en had een snelle terugkeer naar eerste nationale niet meteen verwacht.
BR>"Er is daar veel veranderd. Op het moment dat ik vertrok was er nauwelijks enige standvastigheid. Ze hebben in Mechelen veel te danken aan voorzitter Van den Wijngaert. Nu staat er een geheel dat moeiteloos in eerste klasse moet overleven. De durf en de lef van de huidige spelersgroep moet een seizoen zonder zorgen kunnen waarborgen."
Meer zelfs. Leen verwacht zich aan een moeilijke avond, want in het verleden dienden de Maneblussers zich traditioneel als lastige klanten aan op het Lisp.
"Het eerste jaar onder Eric Gerets werd Lierse met 0-3 ingeblikt en mocht het een Europees ticket vergeten. Ook straks wordt het moeilijk. Na de wanprestatie tegen Anderlecht moeten we ons voor eigen volk herpakken, maar Mechelen wordt geen doetje. Bij winst kleeft een fraaie twaalf op vijftien op het bord en kunnen we pas echt van een geslaagde start spreken. Hoe dan ook, wie Europees een woordje wil meepraten moet zijn thuismatchen winnen. Ook tegen KV Mechelen."
Leen heeft er nog geen moment spijt van dat hij na negen werkjaren het rood-gele plunje inruilde voor een geel-zwart exemplaar.
"Al heb ik veel aan Mechelen te danken natuurlijk. Maar voor de verrijking van mijn carrière is de overgang naar Lierse een schitterende zaak geweest. Champions League, bekerwinnaar en twee keer de Supercup pakken. Het was Achter de Kazerne niet mogelijk geweest, vrees ik."

.

Nu in het nieuws