C03 S01 Woordwederwoord

Elke zaterdag schotelen wij drie stellingen voor aan drie voetballiefhebbers die van ver of dichtbij betrokken zijn bij een wedstrijd die dat weekeinde wordt gespeeld. Vandaag is dat Lierse - KV Mechelen. Walter Meeuws, Gunther Jacob en Stan van den Buijs zijn de critici. Na de wedstrijd worden ze opnieuw met hun woorden geconfronteerd. Maandag leest u het resultaat hiervan.

BR>[1

1. Lierse moet KV Mechelen makkelijk weten af te schudden, aangezien het over een groep beschikt die een surplus aan ervaring en talent in zich draagt.

Walter Meeuws:

Qua voorbereiding hebben we een hectische week achter de rug en kreeg ik tot donderdag nauwelijks tien spelers op training. Het feit dat we over meer ervaring beschikken trek ik wel in twijfel. Vergeet niet dat gasten als Bal, Caluwé en Vandenbroeck toch ook al een poosje in het eerste elftal meedraaien. Onze jongeren dragen wel een groter verleden met zich mee op het vlak van snelheid van uitvoering en ervaring in eerste klasse. Hopelijk volstaat dat surplus om de zege te plukken tegen KV Mechelen.

2. KV Mechelen zal eindelijk voor een uitschieter zorgen, nadat het de afgelopen weken steeds in het verwachte keurslijf liep met telkens thuiswinst en verlies op verplaatsing.

Gunther Jacob:

We zijn alleszins klaar om voor een stunt te zorgen, maar het valt af te wachten in hoeverre Lierse wil meewerken. Ik heb de jongens op het hart gedrukt dat we met een andere ingesteldheid aan de match moeten beginnen dan tegen Moeskroen, waar we de gebeurtenissen ondergingen. We zullen in Lier ons eigen spel spelen in volle overtuiging dat we niet kansloos zijn. Dat levert mogelijk geen punten op, maar zonder twijfel wel een spetterend kijkstuk.

3. Lierse had in het verleden steeds een kwade klant aan KV Mechelen op het Lisp en ook vanavond wordt het moeilijk.

Stan van den Buijs:

Ik verwacht dat Lierse een vlotte zege zal behalen. De Pallieters hebben veel meer kwaliteit in de rangen lopen dan de Maneblussers. Als Mechelen zijn open spelstijl niet verloochent, voorspel ik wel een spektakelrijke match, maar zeker na het recente thuisverlies tegen Anderlecht wil geel-zwart straks opnieuw orde op zaken stellen. Tegen het lokale overwicht zijn in België maar weinig ploegen bestand en zeker KV Mechelen niet.

Nu in het nieuws