"Dat is mooi van Verschueren"

Club-secretaris Denolf vindt reactie van Anderlecht-manager ongepast maar ergert zich ook blauw aan uitstel van wedstrijden

BR>

BRUGGE -

Club Brugge reageert geprikkeld op de bewering van de burgemeester en het voorstel van Michel Verschueren. "Wij treffen geen enkele schuld", zegt secretaris Jacques Denolf. "We hebben alle regels gerespecteerd."

De Brugse bestuurstop wikt en weegt zijn woorden alvorens commentaar te geven op de kritiek. Antoine Vanhove houdt zich als voorzitter van het Sportcomité zelfs volledig gedeisd. "Ik kan echt niet", zegt hij. "Ik zou dingen zeggen waar ik spijt van krijg."

Denolf laat zich wel gaan. "Het is mooi van Verschueren dat hij ons een 0-5 wil aansmeren", zegt hij. "Dat is ook weer zo'n uitspraak.

(Zucht)

Ach, ik zal er niet te diep op ingaan. Hij zal dat wel in een opwelling van

ik weet niet wat

gezegd hebben. Maar, zoals ze in Brussel zeggen:

Nie zieveren, hé!

"

Toch ergert Denolf zich ook mateloos aan het uitstellen van wedstrijden. "Het moet daarmee gedaan zijn. Ik spreek tegen mijn eigen winkel, maar met uitgestelde wedstrijden vervals je de competitie. En ik wil daarmee Club Brugge niet treffen. Als Sportcomité zou ik ook niet gelukkig zijn. Ik begrijp dat het zich met die materie niet wil bezighouden. Heb je gezien wat een heisa Antwerp - La Louvière in Berlaar heeft teweeggebracht? Ik begrijp de irritatie van het Sportcomité. Al zijn wij wel met een geval van overmacht geconfronteerd en al treft ons geen enkele schuld."

"We hebben het ticketbeheer van Binnenlandse Zaken rigoureus nageleefd."

Jacques Denolf

Denolf steigert als hij de stelling van de burgemeester hoort. "Zeg me dan waar we fout zijn!", roept hij. "We hebben het ticketbeheer van Binnenlandse Zaken rigoureus nageleefd. De identificatie kan wettelijk door de identiteitskaart of door een supporterskaart. Als een kwakkel zijn ticket zoù - want Binnenlandse Zaken spreekt altijd in de voorwaardelijke wijs - verkopen aan een Anderlecht-supporter, wat kunnen wij daaraan doen? In welk Belgisch stadion gebeurt dat niet?

Van om het even wie die een ticket had, kunnen we trouwens een spoor terugvinden. Het is spijtig dat de deugdelijkheid van het systeem niet is getest. Als een supporter zich misdraagt, is de koper van zijn ticket verantwoordelijk. Weet je welke boetes daarop staan? Die gaan van 10.000 frank tot in de miljoenen! Ik zou daar niet goed van zijn en ik zou nooit meer het reglement overtreden. Als je dat vergelijkt met de boetes voor als je door een rood licht rijdt. Nee, we hebben een unieke kans gemist."

Nu in het nieuws