Favorieten krijgen het moeilijk

BK tijdrijden jeugd/vrouwen

K.L.

BR>

ANTWERPEN -

Naast de eliterenners komen zondag ook alle reeksen bij de vrouwen en de jeugd aan bod in Sint-Niklaas. Om 10.00u 's morgens al starten de vrouwen-nieuwelingen en zo gaat dat dan verder tot eliterenner Tom Steels, ongetwijfeld luid toegejuicht, om 16.19u als laatste van het startplatform zal stuiven.

Bij de vrouwen vallen er nauwelijks verrassingen te verwachten. Bij de nieuwelingen steekt Ludivine Henrion er met kop en schouders bovenuit, bij de juniores kan Ine Wannijn een nieuwe driekleur als quasi zeker beschouwen en Heidi Van de Vijver, de voorbije week aan de slag in de Ronde van Nederland, kan eveneens weinig overkomen.

Bij de mannen liggen de zaken enigszins anders. Ook hier kunnen in elke reeks duidelijke favorieten aangeduid worden, maar geld zetten op hun winstkansen zullen weinigen aandurven. Neem nu de nieuwelingen. De nationale kampioen op de weg, David Giancola, kan een aardig stukje uit de voeten tegen de chrono. Dat bewees hij al enkele keren dit seizoen. De jongeman zit in goede conditie en ligt gebrand op een tweede tricolore binnen hetzelfde seizoen. Het Waaltje zal dan wel voorbij enkele Vlamingen moeten. Jurgen Beeckman en zeker Dieter Putman zijn van plan hun huid duur te verkopen. Maar over 10 km kunnen er ook anderen onverwacht uit de hoek komen.

De juniores krijgen 30 kilometer onder de wielen geschoven. Dat is heel andere koek dus. Iedereen lijkt het erover eens dat Wouter Van Mechelen, uitstekend rijdend, de te kloppen man wordt. De Brasschaatse hardrijder, ook een prima spurter, weet evenwel dat hem niets op een presenteerblaadje zal geboden worden. Kevin Deweert, Stefan Wijnands, Kevin Van Impe en Johan Van Summeren zullen hem het vuur aan de schenen leggen.

Bij de beloften komen de Limburgers sterk voor de dag. Gert Steegmans is een echte tempobeul en hij mikt op goud. Van zijn gouwgenoot Jan Kuyckx verwacht hijzelf heel wat oppositie. Diens ploegmaat bij de ASLK - Eddy Merckx-ploeg, Stijn Devolder, mag evenmin uit het oog verloren worden. De West-Vlaming kwam dit seizoen opnieuw aan de oppervlakte, pakte met enkele fel gesmaakte nummertjes uit en wil zijn seizoen bekronen met een titel. Tom Boonen en Staf Scheirlinckx lonken ook naar het podium.