"Niet zwichten voor chantage"

BRUSSEL -

Minister van binnenlandse zaken Antoine Duquesne is niet opgezet met de beslissing van de Brugse burgemeester om het duel tussen Club en Anderlecht te verbieden. "Men moet niet zwichten voor de chantage van de hooligans", aldus Duquesne in een persmededeling. Volgens Duquesne zorgde de beslissing om geen tickets te verkopen aan supporters van Anderlecht voor bijkomende spanningen en een mobilisatie bij de hooligans. De minister denkt dat het wenselijk was geweest een deel van de tickets te reserveren voor Anderlecht-supporters. Door het verhogen van het aantal stewards hadden de organisatoren de nodige schikkingen kunnen treffen. Nu er geen weg meer terug was, zijn de goede supporters het slachtoffer.

BR>Volgens Duquesne heeft burgemeester Moenaert van Brugge gelijk als hij stelt dat in de toekomst een betere ticketverkoop moet worden georganiseerd. Een betere samenwerking tussen de clubs moet leiden tot de identificatie van de echte hooligans. De straffeloosheid van provocateurs mag niet langer worden getolereerd. Wie wordt opgepakt, moet worden bestraft en instaan voor de schadevergoedingen. Duquesne dringt aan op een ontmoeting met de voetbalbond.

Patrick Moenaert wijst Club met de vinger:

BRUGGE -

Volgens burgemeester Moenaert faalde het ticketingsysteem van Club Brugge. "Nu blijkt dat Anderlecht-supporters wel degelijk tickets in handen hadden, waren de noodzakelijke randvoorwaarden niet langer vervuld. Alleen als die in orde zijn, kan de wedstrijd plaatsvinden."

De Brugse burgemeester Patrick Moenaert blijft overtuigd dat hij de enige en juiste beslissing nam. "Als je de veiligheid van de mensen niet kan garanderen, is een verbod de enige mogelijkheid", aldus Moenaert tijdens het tv-journaal.

Nu in het nieuws