Open EK in Hazewinkel

Kajak-Polo

J.R.

BR>

WILLEBROEK-

Gisteren begon op Hazewinkel het Open Europees kampioenschap kajak-polo. Veertien landen nemen deel aan deze spectaculaire discipline, die zich afspeelt op een afgebakend terrein (20 op 30m) met vijf tegen vijf en drie altijd wisselbare reserven. Kajak-polo is officieel (1988) nog vrij jong en is best te vergelijken met waterpolo, waarbij de zwemmers vervangen werden door kajakvaarders. De doelen (1 op 1,5m) hangen twee meter boven het water. Omduwen bij balbezit is toegelaten. Inkom is gratis.

Sleutelwedstrijd in Diest

Tennis

ANTWERPEN -

Dit weekeinde zijn de nieuwe Belgische kampioenen in 1ste nationale interclubafdeling bekend. Vandaag zijn alle ogen gericht op de Warande in Diest waar Primerose op bezoek is. Wie als winnaar uit de bus komt, wordt ongetwijfeld kampioen bij de mannen, tenzij Dewulf en co zondag nog een steek laten vallen in Luik. De Jasmijn vecht zondag voor eigen publiek tegen de degradatie. Winst tegen Fayenbois is onontbeerlijk. De titel bij de vrouwen gaat tussen Diest en Madison.

Programma zaterdag:

Diest - Primerose; Fayenbois - Liège; Eupen - De Jasmijn; Madison - Ritspop; Ostend - Diest; Euro Barchon - Leopold Club.

Zondag:

De Jasmijn - Fayenbois; Primerose - Eupen; Liège - Diest; Diest - Euro Barchon; Leopold Club - Madison; Ritspop - Ostend.

Kwik lastig voor Borgerhout

Korfbal

BORGERHOUT -

Met een vier-op-vier prijkt Kwik samen met Borgerhout aan de leiding in ere-A. Zondag staan beide koplopers oog-in-oog. Borgerhout verloor woensdagavond de bekerwedstrijd tegen Floriant. Kwik draait goed en daar zal de komst van Dirk Morreel als trainer-coach wel voor wat tussenzitten. In ere-B is Catba-AKC dé blikvanger. Catba won zijn twee eerste wedstrijden en stuurde in de bekercompetitie Hoevenen met een droge 25-13 de polder in. Titelverdediger AKC ging zondag zwaar onderuit tegen een goed afwerkend Sikopi maar bekert net als de Pioniers verder.

Suys en Smet hopen op wind

WK triatlon

MONTREAL-

Wie het indrukkende deelnemersveld voor het wereldkampioenschap triatlon in Canada even in ogenschouw neemt, weet meteen waarom de twee Belgische vrouwen, Katleen Smet en Mieke Suys, om een erg winderige dag smeken. Het superlichtlopend Gilles Villeneuve-parcours vormt nu niet meteen de ideale omloop om het de concurrentie moeilijk te maken. Het wordt kwestie voor de twee triatletes om zich in de top-16 te nestelen met het oog op de selectie voor de Olympische Spelen.

Bij de mannen is de Brit Simon Lessing favoriet.

Wie klopt Marc Herremans?

BK Triatlon Mol

MOL-

Met het Belgisch kampioenschap valt zondag op het Zilvermeer in Mol het doek over de Superprestige. Zowel voor de titel als voor het regelmatigheidscriterium heeft Marc Herremans de beste troeven in handen. Enkel de plaatselijke atleet, Koen Hoeyberghs, kan voor flink wat weerwerk zorgen. De overige triatleten recuperen nog van het EK van vorige zaterdag. Om tien uur in de voormiddag is de A en B-jeugd aan de slag. Alle juniores zijn verplicht deel te nemen in hun categorie zodat het eerste vuurwerk reeds om 13 uur mag verwacht worden met toppers zoals Bert Jammaer, Kjell Verleysen en Frederick Van Lierde. Zij mogen niet stayeren in tegenstelling tot de seniores die om 14 uur van start gaan. De vrouwen worden een kwartier vroeger in het water geschoten. Liesbet De Schrijver is de gedoodverfde favoriete.

Start competitie

Basket

ANTWERPEN -

Met Bree - Antwerpen en Leuven - Bergen als uitschieters begint vanavond de basketbalcompetitie. (zie ook C9). Ook in alle andere afdelingen begint dit weekend de bal te rollen. Dit jaar stijgt er opnieuw één team uit tweede klasse. Nieuw is dat die promovendus via play-offs aangeduid zal worden. Gisterenmiddag keurde de federatie het desbetreffende reglement goed.

Nu in het nieuws