Dj's willen met techno-parade heel Sint-Andrieskwartier in beweging zetten

Print
Het Sint-Andrieskwartier bruist een weekeinde lang van het leven. Met een heuse parade en allerlei feesten op pleintjes en straten in de buurt is een uitstapje in de parochie van miserie op zaterdag 11 en zondag 12 september een leuk idee.
BR>Net als met het vorig jaar gehouden Feest van de Neus, verandert de wijk dit weekend opnieuw in de parochie van plezier. De festiviteiten worden over verscheidene straten van de wijk gespreid, zodat het feesten geblazen is van de Kloosterstraat tot de Kammenstraat.
Vooral jongeren komen zaterdag aan hun trekken met gratis optredens van onder meer de Sint-Andries MC's (die een thuismatch spelen) en DJ Stephanie. Ook Wannes Van de Velde en Katastroof zullen een concert geven. Tegelijkertijd vindt in de Kammenstraat het Laundry Day-feest plaats met op het podium heuse technokleppers als Kash, Cinérex en Buscemi. Maar hét paradepaardje wordt ongetwijfeld de Parade, geïnspireerd op de beruchte Berlijnse Love Parade: verscheidene wagens met onder andere flamenco, fotografie en techno-dj's zullen vanaf 14u een tocht maken door de parochie van miserie.
"Bij deze is iedereen uitgenodigd om mee te dansen", melden Didier en Stefan. Beide dertigers hebben al meer dan tien jaar doorgebracht achter de draaitafels. Tegenwoordig vormen ze het eclectische dj-duo Didski&Zohm, dat aantreedt tijdens de parade. Zohm (Stefan voor de burgerlijke stand): "Het unieke aan Didski&Zohm is dat we tegelijk ons ding doen, waardoor we soms met vier handen op één en dezelfde draaitafel bezig zijn. Ook proberen we steeds een boodschap mee te geven in onze muziek." Did(ier)ski: "Het is de eerste keer dat we zo'n techno-optocht hier in Antwerpen hebben." Het Antwerpse nachtleven heeft in het buitenland ondertussen een stevige reputatie opgebouwd, "waarvoor ook dank aan het stadsbestuur, hoewel er nog altijd nood is aan een grote dansruimte in Antwerpen", vindt Zohm.

Ander publiek


De twee dj's hopen met de Parade een ander publiek aan te spreken dan het normale uitgangsvolk. Zohm: "Dansen is in se een paringsritueel, iedereen kan dansen. Ooit draaiden we eens voor een publiek dat toch wel op leeftijd was, en op het einde stond iedereen op de dansvloer!"
Ook zondag valt er in de Sint-Andrieswijk nog vanalles te beleven. Allerlei brochures liggen op u te wachten in het Cultureel Wijkcentrum Sint-Andries.
Info: 03/248.64.96.

.

Nu in het nieuws