Rudi Thomaes volgt Julien De Wilde op

Print
ANTWERPEN - Rudi Thomaes (47) wordt normaal vandaag aangesteld als nieuwe topman van het telecombedrijf Alcatel Bell in Antwerpen. Hij volgt Julien De Wilde op, die doorschoof naar het topkader in Parijs. Rudi Thomaes is jurist van opleiding. Hij werd in 1988 benoemd tot secretaris-generaal, en hield zich vooral bezig met de strategische planning. Verondersteld wordt dat hij zich in zijn nieuwe functie vooral zal bezighouden met de concrete uitvoering van de nieuwe oriëntaties voor zijn bedrijf. De benoeming van Thomaes wordt normaal vandaag bekendgemaakt aan het personeel.
BR>Julien De Wilde was ook internationaal actief. Hij was verantwoordelijk voor de zogenaamde Area 6. Die deelopdracht wordt overgenomen door Raymond Pollé, een oudgediende van Bell. Pollé is al 30 jaar bij het bedrijf en was o.a. betrokken bij de lancering van de succesvolle telecomcentrale System 12. In januari werd Pollé al benoemd tot voorzitter van de divisie Switching Systems.

Alcatel


Overigens realiseerde het telecomconcern Alcatel tijdens het eerste halfjaar een omzet van 10,09 miljard euro, 7,5% meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Maar het bedrijfsresultaat daalde met 11% tot 0,31 miljard euro. Volgens topman Serge Tchuruk had dit te maken met de recente overnames en de versterkte investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

.

Nu in het nieuws