FIA-voorzitter Mehta maant aan tot voorzichtigheid

Print
BRUSSEL - Voorzitter van de FIA rally commissie, Shektar Mehta, vertelt dat zijn ergste nachtmerrie voor 2001 een ongeval met slachtoffers in het publiek zou zijn. "We hebben op dit ogenblik een prachtige sport, met enorm veel topwagens, veel constructeurs. Laat ons dat zo proberen te houden."
Met de start van het WK in Monte Carlo wijst Mehta erop dat een verschrikkelijk ongeluk dit allemaal kan ongedaan maken. "We hebben alles gedaan om de rally zo veilig mogelijk te maken, maar een ongeluk kan je nooit voorspellen. Daarom draagt het publiek ook een grote verantwoordelijkheid."

Mehta's waarschuwing komt er niet zomaar. Vorig jaar werd de organisatie van Monte Carlo er toe gedwongen een proef te annuleren omdat er geen doorkomen aan was. Er stonden teveel toeschouwers op gevaarlijke plaatsen. Deze wilden niet van wijken weten, zodat de proef geannuleerd werd.

De rally werd bijna van de kalender geschrapt, maar zover kwam het niet. Wel is er nu een beperkt aantal deelnemers, namelijk 60. De organisatie kan zich geen tweede misstap permitteren en de FIA verwacht dit jaar 100% medewerking van de organisatie.
Nu in het nieuws