"Ik voel van die lekkere kriebels"

Print

De debutant

BR>ROTTERDAM - Eerste selectie en meteen eerste cap: het is alsof Jacky Peeters de jackpot won. Tegen Oranje vormt Peeters samen met Lorenzo Staelens het centrale duo achterin.
"In mijn laatste seizoen bij Genk viel mijn naam al eens af en toe in verband met de nationale ploeg", zegt Peeters. "Maar het kwam er niet van. Toen ik het besluit nam bij een Duitse tweedeklasser te gaan voetballen, schrapten velen mijn naam definitief. Ik ging me daar zogezegd begraven. Ik wist beter. Mijn eerste doelstelling was de Bundesliga. Een ambitie die ik met Bielefeld binnen het jaar zou realiseren, daar was ik heilig van overtuigd. Nadien zou de nationale ploeg vanzelf opnieuw in beeld komen. Je ziet, ik kreeg gelijk. Drie wedstrijden in de Duitse eerste klasse en ik ben waar ik zijn wil."
Kluivert en Bergkamp in de spits bij Oranje. Het zijn wereldspelers, maar ze brengen de 29-jarige Limburger niet aan het twijfelen. "Faalangst? Nee, die term staat niet in mijn woordenboek. Nervositeit evenmin. Ik voel gewoon kriebels, lekkere kriebels. Spelers als Bergkamp en Kluivert kom ik in de Bundesliga ook wekelijks tegen. Denk je dat het simpel is de topschutter van vorig seizoen, Michael Preetz van Hertha BSC, af te stoppen? Of Ali Daei? Of Marschall? Ook dat zijn geen doetjes. Tot nu toe is geen enkele van die spelers erin geslaagd te scoren tegen ons."
Voetbal is oorlog, zei Rinus Michels ooit. Tijdens de vorige interland tegen Nederland, op het WK, bewees die metafoor haar deugdelijkheid. Het incident Staelens - Kluivert ligt nog vers in het geheugen. Kluivert staat bekend als een irritante klier. Peeters zal de trukendoos moeten bovenhalen. "Ook als verdediger moet je een klein smeerlapke zijn. Zeker als je op het hoogste niveau wil meedraaien. Ik beantwoord misschien niet aan dat beeld. Ik ben doorgaans hard, maar fair. Het ligt niet in mijn aard een tegenstander door een geniepige streek uit de match te houden. Maar, wees gerust, ik zal me niet zomaar opzij laten drummen. Eventuele intimidatiepogingen van Kluivert? Laat hem maar doen. Daar trap ik niet in."
Nu in het nieuws