Baseggio tekent donderdag bij tot 2005

ANDERLECHT -

Vorige week woensdag nog maar pas AA Gent geëlimineerd en woensdagavond wacht op het veld van GBA alweer een nieuwe bekeropdracht. Ook in 2001 volgen de wedstrijden zich in sneltreinvaart op voor Anderlecht.

Jan Barbé

BR>

Mogelijk dat men in het Astridpark, waar de nadruk toch vooral ligt op de Champions League en het behalen van een nieuwe landstitel, van de bekercompetitie gebruik maakt om wat stoom af te laten? "Dat men zich in Beerschot maar niet al te veel illusies maakt", waarschuwt Walter Baseggio, die donderdag een contractverlenging tot 2005 ondertekent.

Als Anderlecht ook in dit eerste seizoen van de nieuwe eeuw op het toerental van het magische jaar 2000 blijft

voortbollen

, mag er alvast een plaatsje vrijgemaakt worden in de Brusselse trofeeënkast. Club Brugge en Standard liggen al buiten, bekerploeg-bij-uitstek Racing Genk kent een uitermate zwak seizoen. De weg naar het succes ligt wijd open voor paars-wit. "Toch oppassen voor Germinal Beerschot", countert Baseggio elk voorbarig optimisme. "Geen ploeg die je zomaar eventjes opzij zet. In de competitie konden we slechts met veel moeite en een tikkeltje geluk met 0-1 winnen op het Kiel. Bovendien vrees ik wat voor de staat van het veld. Eind november lag het al bijzonder zwaar. Nu zou de grasmat het Kiel door de dooi en al die vervelende regenbuien weleens in een echt moeras herschapen kunnen zijn."

Enige bezorgdheid bij Baseggio, weinig reden tot grote paniek echter. Om het even op welke ondergrond ook gevoetbald wordt, Anderlecht wint de jongste maanden tóch alles. En Walter Baseggio, 22 pas en puur product van de Anderlechtse jeugdopleiding, deed al die tijd maar één ding: uitblinken. "2000 was inderdaad heel mooi. Eerst en vooral voor de hele ploeg: landstitel, kwalificatie voor de Champions League en dan nog stuntwerk tegen teams als Manchester en Lazio... Ongelooflijk. En ikzelf mag natuurlijk ook niet klagen. Al heb ik toch even getwijfeld toen Anthuenis in het tussenseizoen Vanderhaeghe én Hasi naar hier haalde. Heel even dacht ik aan vertrekken. In plaats daarvan ben ik gewoon keihard blijven werken. De enige manier om ervoor te zorgen dat de trainer niet om je heen kan."

Calcio

Door de goede prestaties van Anderlecht in de Champions League zijn een aantal spelers grof wild geworden op de transfermarkt. Ook Baseggio natuurlijk. Zowat de hele Italiaanse Serie A heeft intussen bij 22-jarige middenvelder aan de deur geklopt. Maar de

wonderboy

van Anderlecht weerstaat voorlopig aan de lokroep van het calcio en zijn miljarden lires. En zet hij donderdag gewoon een handtekening onder een nieuw contract bij RSCA. "Tot 2005. Het calcio loopt niet weg. De dag dat ik in Italië ga voetballen, zal hoogstwaarschijnlijk nog wel komen. Maar dit is niet het goede moment. Geen kwestie van schrik, ik heb in de Champions League wel bewezen dat ik het niveau van de Italiaanse competitie moet aankunnen. Maar ik wil gewoon eerst hier met Anderlecht nog pakken ervaring opdoen, een sterkere, rijpere en completere voetballer worden."