Vandooren en Lierse herleven na zege

Print
LIER - Het jaar is goed begonnen voor Lierse. Met een overtuigende zege tegen Sint-Truiden schudden de Pallieters alle frustraties uit de heenronde van zich af. Amper één punt zijn de Lierenaars nog verwijderd van de begeerde 4de plaats. "Thuis mogen we niet te veel meer laten liggen. Dan blijven de Europese plaatsen in het vizier", weet Gonzague Vandooren.
Ondanks de vele negatieve geluiden in de heenronde, wist Lierse de eindejaarsfeesten in te duiken met amper 4 punten achterstand op de 4de plaats. De eerste werkdag in het nieuwe jaar dichtte de kloof meteen tot één schamel puntje. Meer nog, een week Turkse zon, waarin flink getraind en verhelderend gesproken werd, deed de Pallieters plots behoorlijk voetballen. Ook al vraagt de verrichting van zaterdag om bevestiging, vooraleer tromgeroffel en superlatieven uit de kast worden gehaald. Bij Gonzague Vandooren is het geloof helemaal terug.

De prestatie tegen Sint-Truiden was een opluchting voor de hele club. Ook de spelersgroep moet opgetogen zijn dat het opnieuw lukt tussen de lijnen.
Vandooren: "Die zege deed heel veel deugd, maar vooral de manier waarop was belangrijk voor ons. We brachten opnieuw het voetbal dat de mensen van Lierse gewoon zijn. Hopelijk zijn we nu opnieuw gelanceerd, want ook binnen de spelersgroep leeft het besef dat we absoluut moeten bevestigen."

Zeker op het eigen Lisp kan Lierse het zich niet langer veroorloven steken te laten vallen.
"Klopt. We zijn het tweede gedeelte van de competitie goed begonnen, maar moeten zaterdag tegen Westerlo opnieuw voor de volle winst gaan. In de eerste ronde sprongen we op het Lisp te kwistig om met de punten. Ieder gelijkspel voor eigen volk is in feite een nederlaag voor een club die naar een Europese plaats mikt."

In hoeverre is de winterstage in Turkije verantwoordelijk voor de ommekeer van zaterdag?
"Tja, de motivatie was heel groot en Walter Meeuws had vooraf ook nog een keer orde op zaken gesteld. Die week samen heeft de groep dichter bij elkaar gebracht. Misschien was dat ook nodig. Al hangt alles natuurlijk samen met de resultaten. Kunnen we een paar maal na elkaar de volle pot pakken, dan is het hier ook volop ambiance op het Lisp."

Ook de aanhang schaarde zich onvoorwaardelijk achter het elftal. Zelfs bij de openingstreffer van de Kanaries bleven de negatieve geluiden weg. Terwijl jij in de laatste thuismatch tegen Aalst wél nog het mikpunt was.
"Ach, zoiets was in Moeskroen niet mogelijk. Daar schaarde iedereen zich achter de ploeg, werd er nooit een eigen speler uitgefloten. Het is jammer dat het publiek zo reageerde tegen Aalst, maar in feite lig ik er niet wakker van. Vraag is of die mensen wel échte supporters zijn. In ieder geval deed het deugd dat de hele entourage er met de glimlach bijliep."

Zelf tracht je na je langdurige blessure langzaam recht te kruipen?
"Zoiets ja. Ik heb door een blessure de voorbereiding gemist en dat sleep je nu eenmaal met je mee. In Turkije heb ik keihard getraind. De tweede ronde moet de mijne worden. Anders kan ik mijn seizoen moeilijk geslaagd noemen."

.

Nu in het nieuws