Predrag Filipovic pakt zege voor zijn moeder

AALST -

Eendracht Aalst miste de start van de terugronde niet. De youngsters van trainer Wim De Coninck toonden zich veel vaardiger op de spekgladde grasmat dan die van Genk. Die vaardigheid en hun koelbloedige efficiëntie volstonden om een flets Genk met lege handen huiswaarts te sturen.

G.B.

Het piepjonge Aalst had flink wat uitblinkers in zijn rangen. Aelbrecht, De Wilde en Jakobia toonden hun efficiëntie, maar de grootste bezieler van de Aalsterse zege was ongetwijfeld Predrag Filipovic. De Montenegrijn dolde op zijn linkerflank met Emeran en ook het duo Van Geem-Kaku kreeg na de ingreep van trainer Denier geen greep op de aalvlugge linkerflankspeler. "Ik kan het nog, hé," reageert Filipovic met een triomfantelijk toontje in zijn stembanden. "Het vlotte onverhoopt goed. Met die assist bij onze eerste gelijkmaker tankte ik een enorme portie zelfvertrouwen. Ik kreeg het gevoel dat niets nog kon mislukken. Dit was ongetwijfeld mijn beste wedstrijd van het seizoen. Een hemelsbreed verschil met de partijen uit de beginfase van het seizoen. In de eerste competitiematchen was het ronduit magertjes. Gelukkig kon ik het knopje tijdig omdraaien."

"Het is lang geleden dat ik me nog zo goed voelde en dat komt mijn rendement ten goede. Mijn nieuwe vriendin en haar mama speelden daar een grote rol in. Haar moeder ontfermt zich over mij alsof ik haar eigen kind ben. Ik draag deze sterke prestatie dan ook op aan haar."

Transfer

De voorbije maanden snakte Filipovic nochtans naar een transfer naar het buitenland omdat het hier niet bepaald rozengeur en maneschijn was. "Dat dateert nog uit die beginperiode van de competitie. Roda JC en Lommel tonen nu nog altijd belangstelling in mij, maar ik kan je verzekeren dat op dit moment mijn transferverlangens op een erg laag pitje branden. Het enige wat ik nu wil, is met Aalst uit de degradatiezone blijven. Wat er dan op het eind van het seizoen uit de bus valt, zien we wel. Als ik deze lijn zo lang kan doortrekken, kan ik me best inbeelden dat de interesse in mij nog zal toenemen."

Nu in het nieuws