Marc Meersman speelt grote rol in 'Phantom'

Print
Bariton Marc Meersman speelt vanaf 24 oktober één van de hoofdrollen in Phantom of the Opera. Hij zingt de partij van monsieur André, één van de theaterdirecteuren. Hiermee zet hij een nieuwe belangrijke stap in zijn carrière.
BR>Meersman (43) studeerde aan de conservatoria van Brussel en Aken en zong voor het omroepkoor van de toenmalige BRTN. Nadien ging hij solo als concert- en liedzanger. Hij stond in verschillende landen met de grootste symfonische orkesten op het podium. Hij zong al in diverse musicals en operettes en blikte de Nederlandse versie van enkele Disneyfilms mee in. Tevens maakte hij klassieke en licht-klassieke cd's. Vorig jaar zong hij een plaat vol, met daarop een hele reeks van filmevergreens.
In Phantom of the Opera komt nog een andere theaterdirecteur voor, monsieur Firmin. Die rol neemt Ernst Van Looy op zich. Hij is een oude bekende in het operette- en musicalwereldje.
Ondertussen komen de containers met decorstukken en kostuums langzaam maar zeker aan in Antwerpen. De kolossale luchter van om en bij de 450 kg en het technisch toestel om hem te laten bewegen van ongeveer anderhalve ton, zullen in de loop van volgende week gemonteerd worden. Ook in het kostuumatelier zijn de mensen al volop in de weer. De kostuums zijn toegekomen en moeten nu afgewerkt worden.
Op 30 augustus wordt het startschot van de repetities gegeven. Vanaf dan kruipt Hans Peter Janssens iedere dag in de huid van The Phantom, de mysterieuze mismaakte man die verliefd wordt op de mooie Christine. De ticketverkoop is heel goed op dreef. Twee maanden voor de première zijn er al meer dan vijftigduizend tickets de deur uit.
The Phantom of the Opera, Stadsschouwburg Antwerpen, Theaterplein 1, vanaf 24 oktober, weekprijzen tussen 750 en 1.850 fr en weekendprijzen tussen 950 en 2.050 fr. Info: 0900/00.991.

Nu in het nieuws