Dianafonds weigert hulp aan jongetje op beroemde foto

Print
Drie jaar geleden, tijdens een bezoek aan Pakistan, werd prinses Diana's moederhart vertederd door een klein ziek jongetje. Ze nam het tienjarige blinde jochie in haar armen en knuffelde hem. Het kiekje van het tafereel ging de wereld rond en Diana zei later dat het haar lievelingsfoto was.
BR>Diana ontmoette de kleine Ashraf Qadil in een ziekenhuis in Lahore toen ze Pakistan bezocht op uitnodiging van de cricket-ster Imran Khan. Ashraf had toen een kaalgeschoren schedel met grote littekens, omdat hij een hersenoperatie had ondergaan waarbij een tumor was verwijderd.
De jongen kan ondertussen niet meer lopen of spreken en heeft regelmatig aanvallen van epilepsie. Om zijn leven te redden, heeft hij een nieuwe, peperdure behandeling nodig. "Toen ze afscheid van ons nam, zei Diana dat ze alles zou regelen als we hulp nodig zouden hebben", zegt Ashrafs moeder in de Britse tabloid The Sunday Mirror.
Omdat de prinses ondertussen overleden is, ging het Pakistaanse ziekenhuis aankloppen bij het Prinses Dianafonds, de stichting die is opgericht ter nagedachtenis aan Diana en die geld inzamelt voor liefdadigheid. Maar de beheerders van het fonds willen geen 480.000 frank dokken voor het zieke jongetje, alhoewel ze ruim 4,5 miljard frank in kas hebben. Volgens de Sunday Mirror willen ze het geld enkel besteden aan goede doelen in Groot-Brittannië. Een Londens ziekenhuis zou nu bereid zijn Ashraf gratis te behandelen.

Nu in het nieuws